Home » OBAVEŠTENJA » NEVEROVATNO! Lopov na čelu deponije u Vinči…
Deponija Vinča

NEVEROVATNO! Lopov na čelu deponije u Vinči…

U trenutku kada se Beograd suočava sa alarmantnim problemom zagađenja vazduha i kada je košava jedini spas od gušenja, stižu intrigantne vesti koje ukazuju na to ko su ljudi koji rukovode nekim od najvećih zagađivača.

Naime, Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je upravnik Deponije smeća u Vinči, Predrag Stojimirović, osuđen 2017. na godinu dana kućnog zatvora zbog teške krađe. Prema njihovim tvrdnjama, Stojimirović je 2007. godine organizovao i učestvovao u pljački vozila za prevoz novca i ukrao 16 miliona dinara.

“Neverovatno je da neko sa ovakvom biografijom može da upravlja bilo kojim javnim preduzećem ili nekim njegovim delom. Ovo je samo još jedan dokaz kako Srpska napredna stranka novac i imovinu svih Beograđana poverava problematičnim i kriminalu sklonim osobama”, naveo je SSP.

Ova vest izazvala je i burne reakcije na društvenim mrežama.

Istorija nepočinstva

Te 2007. mediji su pisali o organizovanoj krađi, a i pominje se i hapšenje Stojimirovića

“Beogradska policija potvrdila je da je u noći između utorka i srede uhapsila Aleksandra Đorđevića (24), Marka Mijanović (31) i Predraga Stojmirovića (33), osumnjičene za pljačku specijalnog vozila za prevoz novca „Progard sekjuriti“ koja se dogodila 23. aprila ove godine u Ulici Ljubice Luković u beogradskom naselju Zvezdara.

Organizator pljačke, u kojoj je oteto 16 miliona dinara, od čega dva miliona u čekovima, bio je Stojmirović, radnik „Progarda“ i bivši policajac. On je 23. aprila sa kolegom prevozio novac, vlasništvo nekoliko beogradskih firmi, insistirajući da se pare „pokupe“ i u firmama koje tog dana „nisu bile u planu“. Sa dvojicom uhapšenih, koji su ih pratili u „audiju“, dogovorio se da kod „C marketa“ zamoli kolegu da izađe iz kombija da mu kupi nešto slatko.

Neposredno posle pljačke, Stojmirović je policiju uveravao da je napadač ušao u vozilo, uperio mu pištolj u glavu i naredio da vozi, zatim ga razoružao i izbacio iz vozila kod Nerodimske ulice. Istraga je, međutim, pokazala da u „Progardov“ kombi niko nije ni ulazio, već je Stojmirović sam „dodao gas“ i odvezao se do Zvezdarske šume, prateći “audi” u kojem su se nalazili Đorđević i Mijanović. U Zvezdarskoj šumi su izvadili džakove sa novcem i plen podelili. Kako saznajemo, “Progardovom” radniku pripalo je 50 odsto. Nakon podele, zapalili su „Progardo…

Opširnije na: Lopov na čelu deponije u Vinči, niko nije iznenađen

 

Izvor: nova.rs

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*