Home » OBAVEŠTENJA » Saopštenje povereništva sindikata „Sloga“ za jug Srbije povodom nezakonitog postupanja dečje javne ustanove „Pčelica“
Saopštenje povereništva sindikata „Sloga“  za jug Srbije povodom nezakonitog postupanja dečje javne ustanove „Pčelica“

Saopštenje povereništva sindikata „Sloga“ za jug Srbije povodom nezakonitog postupanja dečje javne ustanove „Pčelica“

U uređenim društvima svaka konstruktivna kritika i ukazivanje na propuste, koji prete da ugroze 6000 dece i pre izlaska u javnost bi bila rešena.

Primer Kliničkog centra Niš i odgovornog lica, Zorana Perišića,  nakon zahteva sindikata „Sloga“, jeste primerdobre poslovne prakse u Srbiji. Primer loše prakse jeste „Pčelica“ koja nastavlja sa neodgovornim, nehumanim i nesavesnim postupanjem.

Apelujući na saniranje kanalizacionih cevi i neophodnost popravke lifta za dopremu hrane za decu te ustanove, otkrili smo čitav niz neazakonitog postupanja u radu ove ustanove, koje nismo mogli ni da naslutimo:

Regionalni poverenik Sloge za jug Srbije Dejan Ilić

-Raspuštena je komisija za kontrolu rada po hasap sistemujer je utvrdila da postoje problemi u samom procesuproizvodnog lanca hrane za decu.

– „Hitnu intervencija“ građevinske radnje,  u  vreme vikenda, koja bi bila za pohvalu, da nemanepotizma na relaciji šef kuhinje „Mladost“ – Građevinska radnja, bračni odnos. Svetlana Mitić, odgovorno lice „Pčelice“ se za usluge revanšira radnim mestima a račun se ispostavlja svim građanima Niša.

– Nagrada za dugogodišnju saradnju građevinske radnjejeste radno mesto za suprugu vlasnika te radnje, istina za koje nije kvalifikovana,ali zar je to ikome bitno, ne uznemiravajte javnost, tim bezakonjem – molim vas?

-Finansijski izveštaj za 2019 godinu, koji sačinjava očigledno kompetentna osoba ali sa pozicije spremačice, potpisuje predsednik upravnog odbora a gradsko veće i skupština Niša ga usvajaju.

– Nenamensko trošenje sredstava, 2.500.000,oo dinara za igračke, od čega se 1.350.000, oo dinara troši za nameštaj. Nezakonito postupanje se samopravda izgovorom savesti.

– Nova  javna nabavka  službenog automobila „škoda“,dok se hrana za decu distribuira raspalim kombijima, starosti preko dvadeset godina. Čudan pojam prioriteta i savesti u najmanju ruku.

Sindikat „Sloga“ se optužuje da „uznemirava javnost, širi laži i klevete“ od strane sindikata Obrazovanja „Pčelice“ i ako su ovo činjenice sa kojima su upoznati svi i dokazi su nam dostavljeni iz „Pčelice“

Imajući razumevanja za pritiske koje trpi sindikat Obrazovanja  „Pčelice“ i za odsustvo integriteta da zastupa zakon i svoje članstvo, podsećamo kolege na razloge osnivanja istog i na obavezu etičkog postupanja. Zadatak sindikata jeste da štiti i brine o ljudskim pravima, jer to jeste neotuđivo pravo svakog čoveka, to jeste i mora biti zadatak sindikata.

Regionalni poverenik Sloge za jug Srbije

Dejan Ilić

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top