Home » OBAVEŠTENJA » Saopštenje povereništva sindikata „Sloga“ za jug Srbije povodom nezakonitog postupanja dečje javne ustanove „Pčelica“

U uređenim društvima svaka konstruktivna kritika i ukazivanje na propuste, koji prete da ugroze 6000 dece i pre izlaska u javnost bi bila rešena.

Primer Kliničkog centra Niš i odgovornog lica, Zorana Perišića,  nakon zahteva sindikata „Sloga“, jeste primerdobre poslovne prakse u Srbiji. Primer loše prakse jeste „Pčelica“ koja nastavlja sa neodgovornim, nehumanim i nesavesnim postupanjem.

Apelujući na saniranje kanalizacionih cevi i neophodnost popravke lifta za dopremu hrane za decu te ustanove, otkrili smo čitav niz neazakonitog postupanja u radu ove ustanove, koje nismo mogli ni da naslutimo:

Regionalni poverenik Sloge za jug Srbije Dejan Ilić

-Raspuštena je komisija za kontrolu rada po hasap sistemujer je utvrdila da postoje problemi u samom procesuproizvodnog lanca hrane za decu.

– „Hitnu intervencija“ građevinske radnje,  u  vreme vikenda, koja bi bila za pohvalu, da nemanepotizma na relaciji šef kuhinje „Mladost“ – Građevinska radnja, bračni odnos. Svetlana Mitić, odgovorno lice „Pčelice“ se za usluge revanšira radnim mestima a račun se ispostavlja svim građanima Niša.

– Nagrada za dugogodišnju saradnju građevinske radnjejeste radno mesto za suprugu vlasnika te radnje, istina za koje nije kvalifikovana,ali zar je to ikome bitno, ne uznemiravajte javnost, tim bezakonjem – molim vas?

-Finansijski izveštaj za 2019 godinu, koji sačinjava očigledno kompetentna osoba ali sa pozicije spremačice, potpisuje predsednik upravnog odbora a gradsko veće i skupština Niša ga usvajaju.

– Nenamensko trošenje sredstava, 2.500.000,oo dinara za igračke, od čega se 1.350.000, oo dinara troši za nameštaj. Nezakonito postupanje se samopravda izgovorom savesti.

– Nova  javna nabavka  službenog automobila „škoda“,dok se hrana za decu distribuira raspalim kombijima, starosti preko dvadeset godina. Čudan pojam prioriteta i savesti u najmanju ruku.

Sindikat „Sloga“ se optužuje da „uznemirava javnost, širi laži i klevete“ od strane sindikata Obrazovanja „Pčelice“ i ako su ovo činjenice sa kojima su upoznati svi i dokazi su nam dostavljeni iz „Pčelice“

Imajući razumevanja za pritiske koje trpi sindikat Obrazovanja  „Pčelice“ i za odsustvo integriteta da zastupa zakon i svoje članstvo, podsećamo kolege na razloge osnivanja istog i na obavezu etičkog postupanja. Zadatak sindikata jeste da štiti i brine o ljudskim pravima, jer to jeste neotuđivo pravo svakog čoveka, to jeste i mora biti zadatak sindikata.

Regionalni poverenik Sloge za jug Srbije

Dejan Ilić