Home » OBAVEŠTENJA » Neuspešna racionalizacija korišćenja službenih automobila
Neuspešna racionalizacija korišćenja službenih automobila

Neuspešna racionalizacija korišćenja službenih automobila

Beograd, 14.06.2019. – Odluka Vlade Srbije iz 2015. godine da putem javnog oglasa, proda 1.583 putničkih vozila u svojini Republike Srbije, posle pune tri godine se pokazala potpuno iracionalnom i neuspešnom, jer nije dala rezultate u racionalizaciji korišćenja službenih automobila i smanjenju troškova održavanja voznog parka u javnoj svojini.

Podsećamo, politika vlade bila je u percepciji ušteda u budžetu, u cilju sprovođenja programa ekonomskih mera o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini.

Da je ta odluka bila besmislena i da nema govora o nikakvoj ekonomskoj uštedi i odgovornosti, pokazuju i najnoviji potezi JKP Gradsko saobraćajno Beograd da iznajme više od 30 luksuznih automobila, da ih papreno plate, a da nakon isteka trogodišnjeg ugovora i ostanu bez njih.

Prema centralizovanoj nabavci koju je krajem prošle godine oglasio Grad Beograd, za 23 njegova gradska preduzeća i ustanova o nabavci, očekuje se iznajmljivanje još blizu trista automobila i kombi vozila.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju nadležne Grada Beograda da prestanu sa besmislenim obrazloženjima o potrebi iznajmljivanja luksuznih vozila, raskinu štetne ugovore i klimatizovane i papreno plaćene automobile vrate dobavljaču.

Pozivamo ih da se solidarišu sa svojim sugrađanima, žrtvama saobraćajnog kolapsa u Beogradu i da odlazak i povratak na posao, kao i svakodnevni rad obavljaju u neklimatizovanim vozilima javnog prevoza, istim onim autobusima, tramvajima i trolama kojima upravljaju njihovi zaposleni i plaćaju građani koji se svakodnevno guraju i znoje u njima kao u sauni.

Informativna služba

 

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top