Home » OBAVEŠTENJA » NEVEROVATNO! Zastava zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Krgujevac pred likvidacijom
NEVEROVATNO! Zastava zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Krgujevac pred likvidacijom

NEVEROVATNO! Zastava zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Krgujevac pred likvidacijom

Kragujevac, 13.06.2019. godine – Zbog krajnje neizvesnog statusa više od 200 zaposlenih i njihovih porodica, ali i pacijenata Zastava zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac (ZZZZR), Sindikat “Sloga” u tom kolektivu razmatra da od ponedeljka 17. juna 2019. pokrene štrajk sa radikalizacijom kako bi sprečili prinudnu likvidaciju.

Pravnici, ekonomisti i bivša direktorka ZZZZR-a nisu poslali APR-u završne račune za 2015., 2016. i 2017. godinu. Januara ove godine ostavljeno je tri meseca da se to ispravi, što se nije odradilo i nakon toga se od 31. marta 2019. godine ušlo u prinudnu likvidaciju zavoda.

USS Sloga – Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite zahteva i traži od nadležnih, posebno od Ministarstva zdravlja, policije i pravosuđa da hitno reaguju i ispitaju – kako je uopšte moglo da dođe do ovakve situacije?

Da li je to zbog neznanja, nemarnosti, neodgovornosti ili nečije svesne namere da se prikriju predhodna loša poslovanja i nenamensko trošenje novca, a zatim da se ZZZZR ugasi ili njihova imovina privatizuje?

Hoće li najzad neko da odgovara za nezakonito poslovanje ili će nadležne institucije da ćute i dopuštaju otvorenu pljačku države?

Potpuno je neverovatno da je prehodna direktorka bez ikakve odgovornosti otišla u penziju, a novi direktor, urolog, koji je došao iz bolnice Kragujevac bez zasnivanja radnog odnosa (moguće po zakonu) – je već šest meseci na funkciji i koji je poslat da ispravi završne račune, to nije uradio.

Sa pravom se pitamo, da li je novi direktor stručan za to radno mesto kad nije mogao da sagleda situaciju ili je došao namerno kao “likvidator” uspešnog kolektiva koji godišnje obavi više stotina hiljada pregleda primarne i specifične zdravstvene zaštite.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite “Sloga”

Predsednik
Predrag Đurić

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top