Home » OBAVEŠTENJA » Predsedniče, mi ne napredujemo, mi nazadujemo
Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Predsedniče, mi ne napredujemo, mi nazadujemo

Foto: Budućnost Srbije/Instagram 

Beograd, 16.06.2019. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ apeluju na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se više ne sekira zbog velikih plata u Nemačkoj, već da svojim ponašanjem isključivo u okviru ustavnih ovlašćenja podstiče na veće zarade u Srbiji i ne poziva na povratak naše ljude koji su napustili zemlju zbog siromaštva i otišli za boljim životom.

Licimerno je u zemlji jeftinije radne snage koju on lično propagira pozivati ljude iz dijaspore da se vrate, a istovremeno najavljivati beznačajna povećanja minimalca, zarada i penzija, budući da njihovo uvećanje ne može da prati realnu inflaciju i maloprodajne cene najosnovnijih životnih namirnica.

Predsedniku bi bilo bolje da pogleda bezvoljna lica svojih građana, dovedenih na njegove stranačke mitinge i videće da u njihovim očima nema više tog entuzijazma baziranih na silnim obećanima u predhodnom periodu kojima su on i njegova stranka 2012. godine došli na vlast.

Danas, posle punih sedam godina njegovog vođenja države realnost je sasvim drugačija. Radnik u Srbiji je ponižen, pravno obespravljen i siromašan. Predsedniče, mi ne napredujemo, mi nazadujemo u svakom segmentu društva.

Međutim, da ne ispadne da ga samo kritikujemo, ima stvari sa kojima se sa njim apsolutno slažemo, a to je da „neće ništa s neba da padne“.

Zato ga molimo da se vrati u svoja ustavna ovlašćenja predsednika svih građana, prestane sa obećanjima o boljem životu i da posao ekonomije prepusti stručnim ljudima koji bi imali znanja da se nose sa srpskom ekonomijom praktično, a ne opsenom kojom se on vodi.

Uvereni smo u to, jer svi njegovi dosadašnji predlozi i potezi su bili katastrofalni, počev od dovođenja raznih „savetnika i svetskih eksperta ekonomije“, posebno mladog i neiskusnog Lazara Krsteća, Dušana Vujevića, do današnjeg ministra finansija Siniše Malog, kojeg prati više afera, posebno „doktorat“ koja direktno osporava njegovu stručnost i moral.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, juče je u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ u Zaječaru najavio da će do kraja godine minimalac biti značajno povečan na 30.000 dinara, kao i plate i penzije.

On je između ostalog okupljenima rekao da se “mnogo sekira kada vidi u novinama kolika je idealna zarada u Nemačkoj“ i tom prilikom je uputio molbu da naši ljude koji su trbuhom za kruhom otišli u zapadne zemlje razmisle i da se vrate u Srbiju i ulože u njenu budućnost.

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*