Home » OBAVEŠTENJA » Na inicijativu Sloge vraćene na posao
Фото: Глас западне Србије

Na inicijativu Sloge vraćene na posao

Milanovac, 16. avgust 2016. – Ministarstvo za rad zapošljavanje i socijalna pitanja Republike Srbije na inicijativu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ odbilo je kao neosnovanu žalbu Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu i naložilo  da se administrativne radnice, članice USS „Sloga“, Gordana Karaulić i Marija Todorović, vrate na posao do okončanja sudskog postupka.

Foto: Glas zapadne Srbije

Foto: Glas zapadne Srbije

U obrazloženju koje je potpisao direktor Inspektorata za rad Dejan Jocić se navodi da je nakon izvršenog inspekcijskog nadzora, utvrđeno da je poslodavac prilikom donošenja Rešenja o otkazu ugovora o radu zaposlenima povredio odredbu člana 185. stav 5. Zakona o radu, kojom je propisano da zaposlenom prestaje radni odnos danom dostavljanja rešenja, ako ovim zakonom ili rešenjem nije određen drugi rok.

Vladimir Radosavljević, potpredsednik USS „Sloga“ pozdravio je ovu odluku uz opasku  da je i dalje najlakše reći da su svi sindikati isti i da ne služe ničemu…

–  Udruženi sindikati Srbije “Sloga“ će uvek, kao i u ovom primeru, biti uz radnike i svoje članstvo i pružati im svu neophodnu pomoć, jer je to naša osnovna funkcija postojanja, ističe Radosavljević.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*