Home » OBAVEŠTENJA » Formiran sindikat Sloga u švedskoj kompaniji Transcom Worldwide

Formiran sindikat Sloga u švedskoj kompaniji Transcom Worldwide

Beograd, 02.02.2019. godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” formirali su ove nedelje još jedan svoj sindikat, ovoga puta u švedskoj kompaniji Transcom Worldwide d.o.o. sa sedištem u Beogradu.

Povodom osnivanja sindikata, prvi čovek Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović i predsednik novoosnovanog sindikata Sloga u Transcomu Vlado Banjac, održali su sastanak sa generalnim direktorom kompanije, gospodinom Veljkom Petrovićem i saradnicima iz HR sektora.

Prema rečima predstavnika Sloge, sastanak sa čelnim ljudima kompanije je protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi, jer je pored formalnog upoznavanja i predstavljanja rukovodstvo sindikata naišlo na srdačnu dobrodošlicu i nameru za unapređenjem socijalnog dijaloga.

Nakon sastanka Veselinović je rekao da je dogovoreno da se saradnja u dijalogu nastavi i da sindikat kao korektivni faktor zajedno sa poslodavcem radi na ispravljanju svih eventualnih nepravilnosti i rešavanju problema na koje se bude nailazilo.

Čelnik Sloge je naglasio da je zadovoljstvo imati sindikat sa dobrom saradnjom sindikata i poslodavca, posebno sa konpanijama koje dolaze iz uređenih, evropskih, odnosno, svetskih zemalja.

“Kamo sreće da je takvih kompanija više u odnosu na one koje nam dolaze iz neuređenih zemalja u kojima vlada ’kaubojski sistem’, gde radnici rade za minimalac, često pod velikom presijom i mobingom” – istakao je i naglasio Veselinović

Inače, Sloga je jedini sindikat osnovan u ovoj multinacionalnoj kompaniji, koja u Srbiji posluje od 2014. godine čije je sedište u Beogradu, sa oko 400 radnika, specijalista za korisničko iskustvo u pružanju usluga putem Call centra na 13 jezika i opsluživanje klijenata u različitim industrijama.

Zarada u ovoj kompaniji je redovna i iznad republičkog proseka, a većina zaposlenih je visokoobrazovana sa znanjem najmanje dva strana jezika.

Na globalnom nivou, Transcom je vodeća multinacionalna kompanija za pružanje različitih usluga putem pozivnih centara u svetu. Svakim danom, širom sveta, 29 000 stručnjaka korisničke podrške pomaže da se opsluži 1,5 miliona klijenata na 33 različita jezika.

Kompanija se oslanja na motivisane ljude koji znaju kako da pruže najbolje rešenje za svaku sitauciju sa kojom se klijenti susreću, putem svih dostupnih kanala i u svako vreme.

Svake godine zapošljava hiljade novih ljudi, vodeći se vizijom da su ljudi ti koji čine razliku.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*