Home » OBAVEŠTENJA » FAP definitivno ide u stečaj, sledi borba kroz Radnički pokret

FAP definitivno ide u stečaj, sledi borba kroz Radnički pokret

Beograd, 1. mart 2016. – Većina preostalih radnika pribojskog FAP-a će nakon 31. maja otići na biro, dobiće 200 evra po godini staža, dok bi manji deo radnika trebalo da zadrži posao u Vojno remontnom zavodu.

Ovo je epilog razgovora Štrajkačkog odbora radnika FAP-a sa predstavnicima Vlade Srbije koji je vođen juče do kasno popodne u Ministarstvu privrede, uprkos svim dosadašnjim obećanjima o opstanku pribojske fabrike i pronalasku strateškog partnera.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ nisu zadovoljni ponuđenim rešenjem budući da ono definitivo znači gašenje fabrike i gubitak radnih mesta, što nije u interesu većine radnika i grada Priboja.

Kao poseban nonsens jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima radnika izdvajamo i aroganciju predstavnika vlasti koji su Štrajkačkom odboru porućili da mogu štrajkovati koliko god hoće, budući da država ima mogućnost da to izdrži, kao i da će gašenje FAP-a teći po zakonu o stečaju i zakonu o radu, i obavezujućim odlukama prema Međunarodnom monetarnom fondu.

U takvu nameru nimalo ne sumnjamo, jer smo vrlo dobro upoznati sa svim štetnim efektima reformskih zakona koje je aktuelna vlast donela, kao i velikim praznim obećanjima o spašavanju preduzeća, većem upošljavanju i maketama fabrika sa stotinama i hiljadama novih radnih mesta.

Kao odgovor ovakvom beskrupuloznom uništavanju srpske privrede i zatvaranju preduzeća koja su mogla biti spašena ali su ugašena ili opljačkana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će tokom ovog meseca aktivirati svoje političko krilo kao „Pokret radnika Sloga“, budući da sudbina radnika u Srbiji sve više zavisi isključivo od volje političara, o čemu će i  javnost uskoro biti opširnije i upoznata.

Nama je iskreno stalo do svake fabrike u Srbiji  i svakog radnog mesta!

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*