Home » OBAVEŠTENJA » Danas o sudbini FAP-a sa predstavnicima Vlade Srbije

Danas o sudbini FAP-a sa predstavnicima Vlade Srbije

Priboj, 29. februar 2016. – Štrajkački odbor radnika „FAP“ iz Priboja danas će u Ministarstvu privrede u Beogradu sa početkom u 13. časova održati sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije i zatražiti čvrste i opipljive garancije države da FAP neće biti ugašen posle 31. maja.

Generalni štrajk radnika FAP-a koji je otpočeo 23. februara ujedinio je radnike  i grad u odlučnoj nameri da se fabrika i radna mesta očuvaju po svaku cenu, budući da bi gašenjem FAP-a zamro i sam grad Priboj.

Strah od nemaštine koja bi mogla da pokuca na vrata nakon 31. maja stvorila je atmosferu jedinstva koje prevazilazi sve sindikalne, nacionalne i svake druge podele, jer radnicima FAP-a više nije primarna samo isplata zaostalih zarada i povezivanje radnog staža, već isključivo njihova dalja sudbina i  šta će biti sa fabrikom nakon 31.05.2016. godine kada prestaje svaka pomoć države preduzećima u restruktuiranju.

Među zaposlenima postoji  opravdani strah od poverilaca, loših poteza menadžmenta i interesnih grupa koji bi mogli FAP da gurnu u totalno uništenje nakon čega radnicima više ne bi ostalo ništa, osim prestrojavanja u još jednu kolonu gubitnika tranzicije, a građanima Priboja migracije u potrazi za golim opstankom.

Odlučnost i legitimitet opravdanih zahteva i njihove bojazni dokazuje 503 potpisa podrške radnika štrajku od 650 koliko ih je još ostalo u fabrici.

Ne pretimo, već ozbiljno upozoravamo da će biti velikih problema da se obuzdaju radnici koji su spremni i na radikalnije vidove protesta ukoliko danas ne dođe do opipljivog dogovora i čvrstih garancija da FAP neće biti ugašen.

Uostalom, to im je više puta obećano i poručeno sa najvišeg mesta u državi!

Za detaljnije informacije u vezi održavanja današnjeg sastanka i o tome koja su očekivanja radnika, kao i šta će biti naredni koraci štrajkača ukoliko izostane razumevanja za njihov problem, možete se obratiti predsedniku Štrajkačkog odbora Miroslavu Mrševiću na tel. (prosleđen medijima)

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*