Home » OBAVEŠTENJA » Danas o sudbini FAP-a sa predstavnicima Vlade Srbije
Danas o sudbini FAP-a sa predstavnicima Vlade Srbije

Danas o sudbini FAP-a sa predstavnicima Vlade Srbije

Priboj, 29. februar 2016. – Štrajkački odbor radnika „FAP“ iz Priboja danas će u Ministarstvu privrede u Beogradu sa početkom u 13. časova održati sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije i zatražiti čvrste i opipljive garancije države da FAP neće biti ugašen posle 31. maja.

Generalni štrajk radnika FAP-a koji je otpočeo 23. februara ujedinio je radnike  i grad u odlučnoj nameri da se fabrika i radna mesta očuvaju po svaku cenu, budući da bi gašenjem FAP-a zamro i sam grad Priboj.

Strah od nemaštine koja bi mogla da pokuca na vrata nakon 31. maja stvorila je atmosferu jedinstva koje prevazilazi sve sindikalne, nacionalne i svake druge podele, jer radnicima FAP-a više nije primarna samo isplata zaostalih zarada i povezivanje radnog staža, već isključivo njihova dalja sudbina i  šta će biti sa fabrikom nakon 31.05.2016. godine kada prestaje svaka pomoć države preduzećima u restruktuiranju.

Među zaposlenima postoji  opravdani strah od poverilaca, loših poteza menadžmenta i interesnih grupa koji bi mogli FAP da gurnu u totalno uništenje nakon čega radnicima više ne bi ostalo ništa, osim prestrojavanja u još jednu kolonu gubitnika tranzicije, a građanima Priboja migracije u potrazi za golim opstankom.

Odlučnost i legitimitet opravdanih zahteva i njihove bojazni dokazuje 503 potpisa podrške radnika štrajku od 650 koliko ih je još ostalo u fabrici.

Ne pretimo, već ozbiljno upozoravamo da će biti velikih problema da se obuzdaju radnici koji su spremni i na radikalnije vidove protesta ukoliko danas ne dođe do opipljivog dogovora i čvrstih garancija da FAP neće biti ugašen.

Uostalom, to im je više puta obećano i poručeno sa najvišeg mesta u državi!

Za detaljnije informacije u vezi održavanja današnjeg sastanka i o tome koja su očekivanja radnika, kao i šta će biti naredni koraci štrajkača ukoliko izostane razumevanja za njihov problem, možete se obratiti predsedniku Štrajkačkog odbora Miroslavu Mrševiću na tel. (prosleđen medijima)

Informativna služba USS „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top