Home » OBAVEŠTENJA » Božićnica nagrada za vernost i rad!

Božićnica nagrada za vernost i rad!

Beograd, 5. januar 2014. godine —  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ uoči Badnjeg dana i Božića pozivaju sve poslodavce širom Srbije, od onih najmanjih sa jednim ili dva zaposlena, do onih najvećih sa nekoliko stotina ili hiljada da, u skladu sa svojim poslovnim mogućnostima iznađu način da zaposlenima podele novčanu nagradu u vidu Božićnice.

imagesBadnji dan i Božić su prilika da se i svet kapitala u Srbiji osvrne na one, pre svega žive ljude koji mu stvaraju profit i bez kojih ni njihovo bogatstvo ne bi bilo moguće.

Božićnica nije milost, niti je obavezna, ali je prigodna nagrada za vernost i rad koja se smatra materijalnim pravom radnika.

Iako nije definisana Zakonom o radu, Božićnica se može urediti kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu ili jednostavno odlukom poslodavca.

Odlukom poslodavca da svom zaposlenom dodeli Božićnicu, pruža se objektivni osećaj pripadnosti preduzeću ili firmi u kojoj radi, kojoj stvara profit i nemerljiv je za stvaranje pozitivne klime i uspešnog poslovanja.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ kao primer pozdravljaju odluku poslovodstva Rudnika olova i cinka na Rudniku, koje je dodelilo Božićnice svim svojim zaposlenima u visini od 8000 dinara, čime će rudari ovog rudnika za razliku od većine zaposlenih širom Srbije Badnji dan i Božić dočekati i proslaviti mnogo relaksiranije.

Smatramo da svi radnici širom Srbije takvu vrstu osećaja takođe zaslužuju!

 

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content