Home » OBAVEŠTENJA » Žute trake zbog sindikata u Trajalu
Žute trake zbog sindikata u Trajalu

Žute trake zbog sindikata u Trajalu

Sokobanja, 31. avgust 2016. – Organizacioni odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” danas je na otvaranju Radničko sportskih igara u Sokobanji stavio žute trake oko ruku u znak solidarnosti sa svojim kolegom i predsednikom Sindikata Sloga u Trajalu Vladicom Tomaševićem koji se našao na udaru poslovodstva fabrike.

Capture2

Tomašević je, prema mišljenju poslovodstva i generalnog direktora Trajala Miloša Nenezića loš sindikalni predstavnik i traženo je da se on smeni kako bi se ostalim radnicima i članovima Sloge u Trajalu omogućilo učešće na Radničko sportskim igrama, i to od sindikalnog novca, članarina, koje im Trajal duguje, što je klasična ucena i zloupotreba službenog položaja, posebno jer se radi o preduzeću koje je u državnom vlasništvu i sindikalnom novcu koji je uzet od zarada a nije uplaćen sindikatu.

Posebnu težinu ima to što je gospodin Nenezić i zamenik predsednika Unije poslodavaca Srbije, poslodavačkog udruženja sa pravom odluke u Socijalno – ekonomskom savetu Srbije, što je nedopustivo sa stanovišta slobodnog sindikalnog delovanja i udruživanja zaposlenih u Srbiji.

Udruženi sindikati Srbije Sloga nisu nikada, niti će predsednika nekog svog sindikata birati i smenjivati po nečijoj volji, posebno na zahtev poslodavca, jer izbor sindikalnih predstavnika vrše isključivo radnici, odnosno zaposleni u preduzeću koji ga biraju i ujedno i razrešavaju.

Zbog ovakvog, za nas nedopustivog akta, grubog mešanja u rad sindikata, protiv direktora Trajala Miloša Nenezića upotrebićemo sva zakonom dozvoljena sredstva i obratićemo se svim domaćim i međunarodnim relevantnim institucijama, uključujući i one koji odlučuju i prate poštovanje socijalnog dijaloga u Srbiji, poput Saveta Evrope.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top