Home » OBAVEŠTENJA » Žene i sindikalni aktivizam

Žene i sindikalni aktivizam

Vrdnik, 20.mart 2015. – Seminar „Jačanje kapaciteta sindikata kroz veće učešće žena u radu i njihov značaj u društvenom aktivizmu“, održava se od 19. do 21. marta u banji Vrdnik na Fruškoj gori. Seminar se organizuje sa ciljem da se što više žena obuči za rad u sindikatima i da se sindikalno organizuje.

Capture1

Seminar je otvorio predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović, koji je istakao neophodnost većeg uključivanja žena u sindikate i njihova tela.

On je ujedno i rekao da je sam seminar napravljen tako da na njemu učestvuju i muškarci, kako bi se pre svega i oni upoznali sa temom rodne ravnopravnosti i nakon toga uključivali više koleginica u sindikalni rad.

Tokom seminara održano je niz predavanja interaktivne sadržine, gde su učesnici mogli da razgovaraju o konkretnim temama sa predavačima, ekspertima iz oblasti radnog prava i rodne ravnopravnosti.

Capture14

Na temu rodne ravnopravnosti u Srbiji predavanje je održala potpredsednica Narodne Skuštine Gordana Čomić.

O tome – kako su žene uključene u rad sindikata širom Evrope, učesnike seminara je upoznao generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata (CESI) Klaus Heger, koji je ujedno i boravio u zvaničnoj poseti Udruženim sindikatima Srbije „Sloga.

Capture15

O primeni Zakona o radu i radnom pravu predavanje je održao advokat i pravni zastupnik sindikata Dušan Čkonjević.

IMG_6596

 

Informativna služba

 

U nastavku  fotografije

 

IMG_6499

Capture2

Capture6

IMG_6593

Capture3

Capture10

Capture16

Capture4

Capture8

IMG_6546

IMG_6506

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*