Home » OBAVEŠTENJA » Generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata Klaus Heger u poseti USS „Sloga“ i Pokrajinskoj Vladi
Generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata Klaus Heger u poseti USS „Sloga“ i Pokrajinskoj Vladi

Generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata Klaus Heger u poseti USS „Sloga“ i Pokrajinskoj Vladi

Vrdnik – Novi Sad, 20.mart 2015. – Generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata (EKNS- CESI) Klaus Heger boravio je danas u zvaničnoj poseti Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“.

foto3

Heger je bio i jedan o predavača na seminaru „Jačanje kapaciteta sindikata kroz veće učešće žena u radu i njihov značaj u društvenom aktivizmu“, koji se u organizaciji ovog sindikata održava od 19. do 21. marta u banji Vrdnik na Fruškoj gori, sa ciljem da se što više žena obuči za rad u sindikatima i za sindikalno organizovanje.

Gospodina Hegera je danas u zgradi pokrajinskog parlamenta i u pratnji delagacije domaćina USS ,,Sloga“ koju je predvodio predsednik Željko Veselinović, primio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

foto2

Vasin je tokom susreta sa Hegerom i predstavnicima sindikata „Sloga“ istakao na važnost socijalnog dijaloga u Pokrajini, rekavši da se država ne može smatrati uređenom ako ne postoji socijalni dijalog između vlasti, sveta rada i sveta kapitala.

Klaus Heger je naglasio da je poseta sindikatima „Sloga“ i njegov susret u Pokrajinskoj vladi za njega ohrabrujući, kao pozitivan model unapređenja i osnaživanja socijalnog dijaloga u Srbiji i pokrajini, i da će on i njegova organizacija pružiti svu neophodnu pomoć Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ u razvijanju sistema evropskih vrednosti modela unapređenja sveta rada.

foto1

Predsednik USS ,,Sloga“ Željko Veselinović je istakao na neophodnost razmene mišljenja i saradnje sa evropskim sindikatima, kako bi se što efikasnije primenila njihova pozitivna iskustva u domaćim okolnostima, i istovremeno se zahvalio na pomoći i spremnosti Pokrajinske Vlade u jačanju institucije socijalnog dijaloga kao modela tripartitnog odlučivanja.

Evropska konfederacija nezavisnih sindikata (EKNS) sa sedištem u Briselu okuplja 35 organizacija javnog sektora sa pet miliona članova sindikata, a Klaus Heger je na mestu generalnog sekretara od 2012. godine.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Mosa Marjanovic

    Samo respekt za Slogu i predsednika Zeljka Veselinovica.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top