Home » OBAVEŠTENJA » Generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata Klaus Heger u poseti USS „Sloga“ i Pokrajinskoj Vladi

Generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata Klaus Heger u poseti USS „Sloga“ i Pokrajinskoj Vladi

Vrdnik – Novi Sad, 20.mart 2015. – Generalni sekretar Evropske konfederacije nezavisnih sindikata (EKNS- CESI) Klaus Heger boravio je danas u zvaničnoj poseti Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“.

foto3

Heger je bio i jedan o predavača na seminaru „Jačanje kapaciteta sindikata kroz veće učešće žena u radu i njihov značaj u društvenom aktivizmu“, koji se u organizaciji ovog sindikata održava od 19. do 21. marta u banji Vrdnik na Fruškoj gori, sa ciljem da se što više žena obuči za rad u sindikatima i za sindikalno organizovanje.

Gospodina Hegera je danas u zgradi pokrajinskog parlamenta i u pratnji delagacije domaćina USS ,,Sloga“ koju je predvodio predsednik Željko Veselinović, primio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

foto2

Vasin je tokom susreta sa Hegerom i predstavnicima sindikata „Sloga“ istakao na važnost socijalnog dijaloga u Pokrajini, rekavši da se država ne može smatrati uređenom ako ne postoji socijalni dijalog između vlasti, sveta rada i sveta kapitala.

Klaus Heger je naglasio da je poseta sindikatima „Sloga“ i njegov susret u Pokrajinskoj vladi za njega ohrabrujući, kao pozitivan model unapređenja i osnaživanja socijalnog dijaloga u Srbiji i pokrajini, i da će on i njegova organizacija pružiti svu neophodnu pomoć Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ u razvijanju sistema evropskih vrednosti modela unapređenja sveta rada.

foto1

Predsednik USS ,,Sloga“ Željko Veselinović je istakao na neophodnost razmene mišljenja i saradnje sa evropskim sindikatima, kako bi se što efikasnije primenila njihova pozitivna iskustva u domaćim okolnostima, i istovremeno se zahvalio na pomoći i spremnosti Pokrajinske Vlade u jačanju institucije socijalnog dijaloga kao modela tripartitnog odlučivanja.

Evropska konfederacija nezavisnih sindikata (EKNS) sa sedištem u Briselu okuplja 35 organizacija javnog sektora sa pet miliona članova sindikata, a Klaus Heger je na mestu generalnog sekretara od 2012. godine.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Mosa Marjanovic

    Samo respekt za Slogu i predsednika Zeljka Veselinovica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content