Home » OBAVEŠTENJA » ZAVRŠENA PETA KONVENCIJA SSF U UŽICU

ZAVRŠENA PETA KONVENCIJA SSF U UŽICU

Peta po redu Konvencija Srpskog sindikalnog fronta održana je danas u Užicu. Radnici poručili da se neće pomiriti sa predloženim izmenama Zakona o radu i da će se boriti do kraja svim sredstvima da se on ne uvede.  Sledi prikupljanja potpisa za referendum, jer je izmena zakona postala referendumsko pitanje.

11

Konvenciju u Užicu je otvorio Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije i domaćin skupa, koji je kazao da se predlog zakona mora osporiti po svaku cenu,  zato što je  pravljen od strane  tajkuna i da je protiv interesa radnika.

Pored Vidovića, prisutnima su se obratili u i lideri sindikata članica SSF – Ivica Cvetanović, predsednik Konfederacije slobodnih sindikata, Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata, Biljana Diković novinar i književnik, kao i regionalni poverenici sindikata članica SSF.

12

Vesna Pejović

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ upozorio je prisutne da je u toku svakodnevno medijsko spinovanje koje ima za cilj da razjedini sindikate. On je kazao da predlog zakona forsira zapad, odnosno Američka privredna komora i da su ponuđena rešenja u zakonu loša, nepoznata i  u samoj EU.

On se tokom obraćanja osvrnuo i na otkazanu javnu raspravu oko zakona, koju je okarakterisao kao podmukao i dobro smišljen  plan da se on uvede u proceduru usvajnja bez otpora sindikata.

Socijalni dijalog se preselio na društvene mreže, a ministar privrede Radulović komunicira sa radnicima preko Fejzbuka, što je neozbiljno i ne dolikuje jednom ministru Vlade Srbije, rekao je Veselinović.

On je kazao da postoje indicije  da se Predlog zakona neće usvojiti pre parlamentarnih izbora naredne godine, ali je to i obaveza da se u narednom periodu što bolje pripremamo, da budemo budni  i da konstantno dižemo tenziju kako bi sprečili njegovo eventualno donošenje.

Ispred regionalnih poverenika Sloge, prisutnima su se obratili: Krsto Radović iz Nezavisnog sindikata valjaonice bakra Sevojno i Vesna Pejović, predsednik Skupštine FAP Koorporacija i član Izvršnog odbora Jedinstvenog sindikata Sloga FAP Priboj.

Oni su zatražili od čelnika SSF i prisutnih sindikalno jedinstvo po svakom pitanju i stvaranje saveza u svim preduzećima i firmama kako bi se zajedničko delovalo sa svim sindikatima u odbrani prava radnika.

Informativna služba

Udrženih sindikata Srbije „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*