Home » OBAVEŠTENJA » Završen štrajk upozorenja u JKP „Izvor“, u sredu nastavak razgovora

Završen štrajk upozorenja u JKP „Izvor“, u sredu nastavak razgovora

Direktor Javno komunalnog preduzeća „Izvor“ Vladimirci Nebojša Radović danas je dao ostavku i napustio svoje  radnike kojima je predhodno dao podršku za štrajk upozorenja, koji je održan danas u krugu preduzeća.

unnamed (2)

Radnici JKP  „Izvor“ Vladimirci danas su održali  štrajk upozorenja, a nakon toga i održali sastanak sa Nadzornim odborom i Vladicom Markovićem, predsednikom opštine.

Na sastanku je konstatovano da je najveći problem u isplati zarada nemogućnost da to preduzeće naplati potraživanja od velikih sistema, koje trenutno iznosi svega 29 procenata i da je prioritet što hitnija prinudna naplata čime bi se obezbedila sredstva za tu namenu.

Dogovoreno je da se krene u što hitnije rešavanje ovog problema, a sledeći sastanak sa predsednika opštine sa štrajkačkim odborom je dogovoren za sredu 5. novembra.

– Zadovoljni smo današnjim sastankom i prijemom kod predsednika opštine, ali istovremeno i ogorčeni time da je direktor JKP „Izvor“ Nebojša Radović danas dao ostavku i napustio svoje radnike kojima je predhodno dao podršku za štrajk upozorenja, rekao je lider „Sloge“ Željko Veselinović koji je prisustvovao današnjem sastanku.

unnamed

Zahtevi radnika zbog čega je pokrenut štrajk upozorenja su obezbeđenje sredstava za hitnu isplatu pet od sedam zaostalih zarada, povećana pomoć osnivača SO Vladimirci, obezbeđenje električne energije koja im je isključena, promene u organizaciji poslovanja i preuzimanje obaveze od strane osnivača da obezbeđuje sredstva za tekuće poslovanje preduzeća.

JKP „Izvor“ Vladimirci  ima u nadležnosti više od 500 kilometara vodovodne mreže, a ukoliko im se u narednih sedam dana ne počne sa reševanjem problema najavljuju  isključenje vode svim većim dužnicima, pa čak i lokalnoj samoupravi.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content