Home » OBAVEŠTENJA » NOVI SAD : ZAKON O RADU I ŠTRAJKU NA ŠTETU RADNIKA

NOVI SAD : ZAKON O RADU I ŠTRAJKU NA ŠTETU RADNIKA

Na Konvenciji Srpskog sindikalnog fronat (SSF), održanoj danas u Novom Sadu,  u Sporskom poslovnom centru Vojvodina, lideri SSF i njihovi regionalni poverenici zatražili su povlačenje predloga izmena Zakona o radu i Zakona o štrajku, koje su ocenili protiv ustavnim i u suprotnosti sa evropskim konvencijama.

20131118_122406

Lideri sindikata su zatražili da njihovi predstavnici udju u radnu grupu za izradu tih zakona i ocenili da će , ukoliko budu usvojeni, radnici u Srbiji postati „robovi“.
Sindikati su poručili  da će organizovati proteste sa svojim članstvom širom Srbije, a ukoliko njihovi zahtevi ne budu usvojeni, održati i veliki sindikalni protest u Beogradu 10. decembra, na Medjunarodni dan ljudskih prava.

Ispred Udruženih sindikata Srbije “Sloga” prisutnima se obratila Olga Kovač, regionalni poverenik Sloge i predsednica sindikata Sloga Dnevnik štamparija Novi Sad. Ona se konkretno osvrnula na problem uslova rada zaposlenih u svom preduzeću ocenivši ih veoma teškim i ponižavajućim.

Srpskom sindikalnom frontu, u kojem su Udruženi sindikati Srbije “Sloga”, Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije, i Industrijski sindikat Srbije, priključio se i Sindikat Srpske policije, a prema rečima njihovog lidera Gliše Vidovića od danas odlukom Glavnog odbora ovaj sindikat uzima aktivno učešće u akcijama i radu SSF.

Sledeća Konvencija SSF je zakazana za 26 novembar u Nišu.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*