Home » PRENOSIMO » Vučićevih 420 evra prosečne zarade su otvorena laž

Vučićevih 420 evra prosečne zarade su otvorena laž

Beograd, 28.12.2018.- Na pitanje dnevnog lista “Danas”, kako komentarišete to što je prosečna plata u Srbiji 42o evra iako je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da će ona iznositi 500 evra do kraja godine, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović je rekao:

-Prvo što treba naglasiti da prosečna plata u Srbiji nikako ne može da bude 420 evra jer veliki broj ljudi prima minimalac i shodno tome nemoguće je da prosečna plata bude u tom iznosu. S druge strane što se tiče konkretne izjave predsednika Vučića i inače izjava koje on daje, naročito kako se uplašio narodnih protesta, one se mogu okarakterisati kao otvorene laži. Nije to jedina nerealna Vučićeva izjava. Setimo se samo, primera radi, da je svojevremeno rekao da je nivo ekonomskog rasta u Srbiji veći nego u Nemačkoj.

Narod je već oguglao na takve njegove tvrdnje i ne postoji nešto što bi još mogao da kaže a da nije tačno, a da to javnost na bilo koji način iznenadi.

Izvor: Danas, štampano izdanje…

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*