Home » OBAVEŠTENJA » Vrlo je važno ko je kriv, građani Beograda u opravdanoj strepnji od jačih i obilnijih padavina

Vrlo je važno ko je kriv, građani Beograda u opravdanoj strepnji od jačih i obilnijih padavina

Jučerašnje padavine u Beogradu, koje su izazvale poplave i veliki saobraćajni kolaps na pojedinim lokacijama, još jednom podsećaju i opominju da gradska vlast sa tesnom većinom nema kapaciteta da vodi Grad u skladu sa odgovarajućim urbanističkim planom i potrebama građana.

I dok nam gradonačelnik Šapić o potopu kaže da “nije važno ko je kriv, jer se na Boga ne utiče”, bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić se poput biblijskog Noe, ukrcao u svoju “arku” sa partijskom bratijom kako bi uplovio u novu funkciju i ostavio za sobom urbanistički haos u ruke Miroslavu Čučkoviću¸ čoveku koga je javnost prepoznala kao jednog od krivaca za neblagovremeno reagovanje prilikom poplava u Obrenovcu.

Zato, ističem, vrlo je važno ko je kriv, jer su zbog ovoga građani Beograda u opravdanoj strepnji od jačih i obilnijih padavina, zato što gradski kanalizacioni sistemi ne mogu da prime veću količinu kišnih otpadnih voda. Gradu je potreban novi i profesionalniji pristup u rešavanju efikasnog odvoda kišnih voda, izradi kanalizacije u skladu sa odgovarajućim kapacitetima prema broju stanovnika, kako ne bi plavile ulice, stanovi, podrumske prostorije i automobili građana plivali u fekalijama.

Nažalost, ova vlast sa Aleksandrom Šapićem i njegovim timom očigledno ne može da odgovori na ovakve ozbiljne izazove,budući da nikada neće priznati da je od bivšeg gradonačelnika i njegovog zamenika nasleđen urbanistički haos.

Jedino rešenje vidim u novim izborima u Beogradu i promeni vlasti, kako bi se krenulo od nule i počelo sa rešavanjem ozbiljnih problema, kojih je svakim danom sve više i više, a posebno u domenu poštovanja radnih i sindikalnih prava u javnim preduzećima koja su u nadležnosti Grada.

Pavle Heđeši

Potpredsednik USS Sloga i

Odbornik u OG „Ujedinjeni“ (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA)

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content