Home » OBAVEŠTENJA » Predsednik sindikata Sloga iz Užica oslobođen optužbe

Predsednik sindikata Sloga iz Užica oslobođen optužbe

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Užicu predsednik sindikata Sloga Grad Užice i predsedsednik Sindikata policije “Sloga” Glišo Vidović oslobođen je optužbe da je u telefonskom razgovoru pretnjama da će napasti na život i telo ugrozio sigurnost Leka Korićanca iz Užica, direktora preuzeća AD Putevi Užice.

Podsećamo da je predsednik sindikata Glišo Vidović zbog optužbe, 27. juna 2021. godine, rešenjem načelnika Policijske uprave Užice udaljen sa posla i pokrenut mu je disciplinski postupak, a od strane Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) pokrenut je i optužni predlog kojim se tereti da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti direktora Puteva.

Ova oslobađajuća presuda je potvrda onoga što su svi građani Užica od samog početka znali. Da je Glišo Vidović nevin, da su optužbe lažirane i da je svojim sindikalnim radom, u svojstvu predstavnika sindikata i diplomiranog pravnika, zasmetao strukturama lokalne vlasti, odličnim zastupanjem zaposlenih čija su prava ugrožena.

Sada kada je Sud rekao svoje, ostaje da vidimo kakvo će Rešenje doneti i postupajući disciplinski starešina u Policijskoj upravi Užice, gde je Vidović zaposlen, zakaže ročište u postupku koji traje više od godinu dana i vrati ga na posao.

Glišo Vidović, suspendovan je sa posla policajca u Policijskoj upravi Užice, upravo zbog gore navedene optužbe, gde mu je MUP nakon prijave Puteva stavio na teret „tešku povredu službene dužnosti“, odnosno „ponašanja koje šteti ugledu MUP-a“.

 

 Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content