Home » OBAVEŠTENJA » Viši sud osporio još jedno rešenje o premeštaju MUPa
Viši sud osporio još jedno rešenje o premeštaju MUPa

Viši sud osporio još jedno rešenje o premeštaju MUPa

Beograd, 25. mart.2016. – Viši sud u Beogradu doneo je još jednu privremenu meru u korist našeg člana Lepomira Bakića, odlaganje pravnog dejstva rešenja o raspoređivanju na radno mesto „poslovi analize rizika“ na osnovu Zakona o zaštiti uzbunjivača.

Viši policijski inspektor Lepomir Bakić, državni reprezentativac u bodi bildingu i vicešapion sveta, obratio se Sindikatu policije Sloga čiji je član u vezi pružanja pravne pomoći s obzirom da je od strane poslodavca premešten na imaginarno radno mesto „poslovi analize rizika“. Smatrajući da se radi o odmazdi poslodavca prema Bakiću, jer je svojevremeno izvršio unutrašnje i spoljašnje uzbunjivanje prema Zakonu o zaštiti uzbunjivača, sindikat je uz pomoć antikorupcijskog portala „Pištaljka“ sačinio Zahtev za određivanje privremene mere, odlaganja pravnog dejstva  Rešenja o raspoređivanju u MUP i uputio ga Višem sudu na razmatranje.

Bakić je u svojstvu sindikalnog aktiviste 10.07.2014. godine izvršio unutrašnje uzbunjivanje na sastanku sa predstavnicima MUP, Državnim sekretarom Miroslavom Miličkovićem i zamenicom šefa Kabineta ministra Dijanom Hrkalović gde je izneo stav da je narušen sistem bezbednosti u Upravi za obezbeđenje MUP kao i na nesposobnost i fizičku nespremnost i neobučenost pripadnika Uprave za obezbeđenje koji obezbeđuju visoke zvaničnike Republike Srbije i objekte. Bakić je u to vreme obavljao poslove instruktora i na osnovu ličnog zapažanja i rada i ocenjivanja zaposlenih zasnovao je svoj stav koji je izneo državnom sekretaru. Poslodavac na tu informaciju nije reagovao niti je preduzimao ikakve mere i radnje. U dopisu upućenom ministru Nebojši Stefanoviću, Bakić je izneo problem  o fizičkoj, zdravstvenoj i taktičkoj nesposobnosti pratilaca i pripadnika UZO. Svoj stav zasnovao je na činjenici da je neposredno učestvovao u testiranju pratilaca i proveravanju njihove fizičke spremnosti.

Ceneći sve navode i materijalne dokaze koje je Bakić izneo sudu, sudija Višeg suda Vesna Sekulić odredila je rešenjem privremenu meru odlaganja pravnog dejstva rešenja MUPa Republike Srbije i naložila MUP da Bakića vrati na radno mesto „instruktor za obuku u rukovanju vatrenim oružjem i gađanjem“ u Upravi za obezbeđenje ličnosti i objekata.

Državno pravobranilaštvo je svojim podneskom predložilo sudu da odbije predlog Bakića uz obrazloženje da se radi o zloupotrebi institucije uzbunjivanja i izbunjivača i da se radnje opisane u referatu tužbe mogu okarakterisati kao radnje lične propagande. Postupajuća sudija Sekulović ovaj argument pravobranilaštva nije prihvatila.

Lepomir Bakić, biografija:

Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici od 2001. do 2005., zatim Kriminalističko policijsku akademiju u Zemunu od 2006. do 2010., zaposlen od februara meseca 2011. godine u Upravi za obezbeđenje na mestu instruktor za fizičku obuku sa zvanjem viši policijski inspektor. Član je reprezentacije Srbije u bodibildingu i fitnesu (10 godina), kao i aktivni sportista, takmičar i šampion.
Najznačajniji rezultati: Višestruki šampion Srbije, prvak Balkana, vicešampion sveta (2011),  jedini Srbin koji je nosilac srebrne medalje sa kupa “Arnold Švarceneger” i svetski šampion i mister univerzum 2013. i Evropski šampion 2014. Osvajač je mnogih nacionalnih i internacionalnih priznanja u oblasti sporta, proglašen sa za najboljeg sportistu Kriminalističko-policijske akademije (2010), organizator je i  predavač na nekoliko seminara na teritoriji bivše Jugoslavije u oblasti pravilnog treninga, zdrave ishrane i sporta, licencirani je trener španske Akademije za sport IFBB.

Rešenje Višeg suda možete preuzeti OVDE.

 

Sindikat policije Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top