Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović: „Sloga“ ne podržava nijednu političku stranku

Veselinović: „Sloga“ ne podržava nijednu političku stranku

Izvor: Tanjug, 24. marta 2016. – 

BEOGRAD – Sindikat „Sloga“ za sada ne podržava nijednu političku stranku na predstojećim izborima i nema nikakve veze sa krivičnom prijavom koja je podneta protiv predsednika Pokreta „Dosta je bilo“ Saše Radulovića, izjavio je danas predsednik tog sindikata Željko Veselinović.

Veselinović je Tanjugu rekao da je taj sindikat protiv svoje volje uvučen u sukob između Pokreta „Dosta je bilo“ i Pokreta socijalista, a nakon podnošenja krivične prijave protiv Radulovića, kojom se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Potpredsednica Zajednice sindikata Srbije Mira Basta podnela je 21. marta krivičnu prijavu protiv Radulovića, kojom se tereti za angažovanje firme svoje supruge da obavlja knjigovodstvene usluge za preduzeća u kojima je on bio stečajni upravnik.

Pokret „Dosta je bilo“ je potom ocenio da je ta „lažna“ prijava nastavak orkestrirane kampanje i saopštio da je od sindikata „Sloga“ dobio bezrezervnu podršku, na šta je reagovao PS navodeći da ne znaju da li je Zajednica sindikata Srbije lažni sindikat ili ne, ali da dobro znaju da je sindikat „Sloga“ sindikalno krilo Demokratske stranke.

Veselinović, međutim, objašnjava da je sindikat poslao pismo Raduloviću da bi mu „skrenuli pažnju na moralne kvalitete Mire Baste“, koja je isključena iz sindikata „Sloga“, ali da to pismo nikako ne predstavlja podršku tom pokretu i da ga je Radulović „zloupotrebio“.

„Mi ne podržavamo politiku Saše Radulovića niti ‘Dosta je bilo’, jer je to politika neoliberalnog sistema koja je okrenuta protiv radnika“, naveo je Veselinović.

On je odbacio i navode Pokreta socijalista da je sindikat „Sloga“ sindikalno krilo Demokratske stranke.

„Nemamo veze ni sa jednom političkom opcijom niti izlazimo na izbore. Razgovarali smo sa nekim strankama opozicije i nismo pronašli zainteresovanost za radnike Srbije“, rekao je Veselinović.

Ističe da se „Sloga“ ograđuje od svih opozicionih partija u predizbornim aktivnostima, a o eventualnoj podršci nekoj od političkih partija razgovaraće u narednih mesec dana, u zavisnosti od toga šta ponude za boljitak radnika.

„Ne želimo da nas bilo ko meša u političke sukobe koje imaju na nekom nivou u predizbornoj kampanji“, rekao je Veselinović.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*