Home » OBAVEŠTENJA » Adamov i dalje predsednik Sindikata Sloga Aerodrom Nikola Tesla
Adamov i dalje predsednik Sindikata Sloga Aerodrom Nikola Tesla

Adamov i dalje predsednik Sindikata Sloga Aerodrom Nikola Tesla

Beograd, 22. mart 2016.  – Sindikat Sloga Aerodrom Nikola Tesla usvojio je novi Statut i izabrao novo rukovodstvo. Za predsednika sindikata ponovo je izabran Predrag Adamov, za potpredsednika Aleksandar Matić, a novi sekretar sindikata je Ivana Jokanović.

1

Danas je u  svečanom salonu Aerodroma Nikola Tesla održana Skupština Sindikata Sloga ANT na kojoj su pored 50-tak delegata kao gosti prisustvovali predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović i izvršni direktor Aerodroma Nikola Tesla Raša Ristivojević.

3

Željko Veselinović

Prisutnima se u pozdravnoj reči, pored izvršnog direktora aerodroma obratio i predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović, koji je naglasio da je Aerodrom Nikola Tesla jedna od uspešnijih firmi u Srbiji,  za čije je poslovanje najzaslužnije odgovorno rukovodstvo, čija poslovna politika omogućava dobre i redovne zarade svojim zaposlenima, za razliku od mnogih drugih državnih preduzeća gde to nije tako.

Veselinović se, takođe, osvrnuo na sam početak rada sindikata na Aerodromu NT i probleme na koje se naišlo u osnivanju.

On se zahvalio svima na poverenju, posebno predsedniku sindikata Predragu Adamovu i Dušanu Todoroviću,  koji su, kako je rekao „podneli najveći teret i doveli do toga da sada „Sloga“ na Aerodromu ima čelnu poziciju“.

Izvršni direktor Raša Ristivojević, u svom obraćanju sindikalcima, govorio je o poslovanju Aerodroma i planovima za budućnost i prijemu novih radnika na određeno vreme.  On je tokom obraćanja istakao i korektnu saradnju sa sindikatom.

Capture

Predrag Adamov

U nastavku radnog dela sednice predsedavajući Predrag Adamov je podneo izveštaj o radu sindikata, koji je jednoglasno prihvaćen i usvojen od strane delagata koji su delegirani ispred svojih celina.

Adamov je tokom izlaganja istakao da je nakon potvrđivanja reprezentativnosti sredinom januara ove godine došlo do povećanja članstva i da ono danas broji oko 250 članova.

Usvojen je novi Statut, izabrano novo rukovodstvo i novi Izvršni odbor koji broji sedam članova.

Za predsednika sindikata ponovo je izabran Predrag Adamov, koji je i generani sekretar USS „Sloga“ na republičkom nivou.

2

Za potpredsednika je izabran Aleksandar Matić, a novi sekretar sindikata je Ivana Jokanović,  koja je zamenila Natašu Popović, koleginicu koja zbog zdravstvenog stanja nije mogla da prisustvuje sednici, niti da ponovo prihvati mesto sekretara.

Skupština je pozdravila i poželela brz oporavak Nataši Popović, čemu se pridružuju i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, koji joj takođe žele brzo ozdravljenje i povratak u zajedničku borbu za prava radnika.

                                    

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top