Home » OBAVEŠTENJA » Sloga neće učestvovati na izborima

Sloga neće učestvovati na izborima

Beograd, 18. mart 2016. –  Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ doneo je odluku da sindikat ne učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, a o samoj eventualnoj podršci nekoj od političkih opcija daće konačno mišljenje u finišu izborne kampanje.

Ova odluka je doneta nakon mnogobrojnih razgovora koje je sindikat u proteklom periodu vodio sa gotovo svim opozicionim političkim strankama i koalicijama, nakon čega je jednostavno zaključeno da niko od učesnika u trenutnom političkom životu još uvek nema jasno viđenje ozbiljnosti ekonomske situacije u kojoj se danas nalazi država i njeni građani.

Iako je sindikat imao iskrenu nameru da radnik u parlamentu ima svoje autentične predstavnike, ta ideja nije prepoznata, što navodi na zaključak da ljudi iz sveta politike ne žele da i radnik učestvuje u izradi zakona koji se njega tiču, već samo da bude tretiran kao glasački alat za njihovo političko uhlebljenje na teret svih građana.

Kao dokaz naše tvrdnje dovoljno je pogledati izborne liste političkih partija i uveriti se koliko je njih koji žive od svog znoja i rada, a koliko onih kojima je čitav život zanimanje politika.

Sloga će i u narednom periodu nastaviti da bude ono šta je bila, oštar kritičar svih loših poteza na štetu zaposlenih i građana, a o samoj eventualnoj podršci nekoj od političkih opcija daće konačno mišljenje u finišu izborne kampanje, onoj stranci ili koaliciji koja bude dovoljno uverljivo i opipljivo pružila dokaze i rešanja o tome kako će poboljšati uslove rada zaposlenih, sačuvati i omogućiti nova radna mesta, dostojnu platu i kvaliteniji život.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*