Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović u poseti kolegama u Italiji

Veselinović u poseti kolegama u Italiji

Beograd, 03.05.2017. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović boravio je u Italijanskoj regiji Toskana, u gradu Prato kao gost Generalne konfederacije rada (CGIL) – Confederazione Generale Italiana del Lavoro, jednog od vodećih sindikata u Italiji i Evropi sa preko 5,5 miliona članova.

On je tokom posete prisustvovao i centralnoj proslavi Međunarodnog dana rada u tom mestu, u organizaciji navedenih sindikata, više antifašističkih udruženja, studentskih organizacija, levičarskih i boračkih udruženja poput SUBNOR-a.

Veselinović je tokom posete imao više sastanaka na kojima je razgovarao sa čelnim vođama sindikata CGIL ( Confederazione Generale Italiana del Lavoro), CISL (Konfederazione Italiana sindacati lavaratori), i UIL (Unione Italiana del Lavoro).

Posebno je, ističe Veselinović bio interesantan razgovor sa građevinskim radnicima iz Albanije i Srbije, članovima sindikata UIL, koji u Italiji rade teški ali dosta dobro plaćen posao i u atmosferi odličnih međuljudskih odnosa, što prema njegovim rečima pokazuje da je „radnička muka jednaka za sve bez obzira na veru i nacionalnost“.

U promajskoj protestnoj šetnji čelnik Sloge je kako i dolikuje bio na čelu kolone sa zastavom organizacije koju predstavlja, uz gradonačelnika grada Prata i svoje sindikalne kolege.

Tokom posete dogovoreno je da se saradnja sindikata nastavi i pojača, i očekuje se da već tokom maja meseca neko od Italijanskih kolega bude gost Sloge u Beogradu.

 

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*