Home » PROTEST » Bruka i sindikalna sramota, privatizovali Prvi maj!

Bruka i sindikalna sramota, privatizovali Prvi maj!

Beograd, 03.03.2017. – Prvomajski protest u Beogradu u organizaciji prodržavnih sindikata, Samostalnog  i UGS “Nezavisnost” potvrdio je i svaku sumnju da je njihova uloga zaštitnika radnika odavno obesmišljena i da njihovi protesti služe isključivo kako bi se povremeno amortizovalo opravdano radničko nezadovovoljstvo.

Građani i studenti koji su došli da borbenije  obeleže 1. Maj, od strane aktivista ova dva sindikata sprečeni su da se priključe čelu sindikalne kolone u šetnji do zgrade vlade u Nemanjinoj.

Posted by Toza Banatski on Montag, 1. Mai 2017

Parole koje su nosili i koje se nikako nisu svidele Orbovićevim i Stoiljkovićevim nazovi sindikalcima, nisu dozvolili  studentima i slobodoljubivom narodu da priđu i budu blizu čela kolone, verovatno se plašeći reakcije njihovog  vrhovnog ”šefa” Aleksandra Vučića, koji im je ovoga puta dao zeleno svetlo da se malo prošetaju, izfotkaju i izviču, ali bez pominjanja njegovog cenjenog imena, a što se i u govorima čelnika tih sindikata moglo i čuti i videti.

Tako su uz obrazloženje  da je to njihov „privatan protest“, grubo nasrnuli na omladinu i narod koji je tu došao kako bi se priključio koloni i dao masovnost koju odavno nemaju, isključivo zaslugom njihovog rukovodstva koje godinama unazad kroz Socijalno – ekonomski savet sarađuje sa vlašću i na uštrb svojih ličnih privilegija satire radničku klasu.

 

Informativna služba

 

….

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content