Home » SLOGA VESTI » Napre(dno) zatupljivanje naroda!
Napre(dno) zatupljivanje naroda!

Napre(dno) zatupljivanje naroda!

Beograd, 04.05.2017. – Visoki funkcioner Srpske napredne stranke, Bratislav Gašić , u javnosti poznat kao „Bata Santos“ i bivši ministar vojni koji je izazvao veliki gnev javnosti svojom izjavom “što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”, očigleno iznerviran akcijom lokalnog odbora Sloge u Kruševcu da se za Međunarodni dan rada – 1. maj okupe na centralnom trgu u Kruševcu, u svom poznatom, bahatom maniru i zamenom teza – optužio je Slogu da je upropastila i zatvorila sve fabrike u Kruševcu i prodala Trajal Bugarima.

„Ne znam kako bih to nazvao, ne znam primerenu reč da se okupi juče njih tridesetak, nekog sindikata Sloga, da pritom zajedno sa nekakvom levicom prave neko prvomajsko okupljanje ovde, i da isti ti koji su upropastili sve u Kruševcu, koji su zatvorili sve kruševačke fabrike prave protestnu šetnju“

Gašić je kazao da nema prigladne reči za takav vid bezobrazluka, “ da oni idu ispred 14.oktobra, 22. jula ili da idu ispred svih ostalih“.  Moje je pitanje za njih sve – ko je zatvorio sve to, pa upravo njih 30 koji demonstriraju i zatvaraju nam ulice, upitao je i dao odgovor Gašić.

On je poručio da Trajal ide krupnim koracima ka boljitku i kao primer naveo da je dokaz njegovih tvrdnji to što je Trajal dobio četiri milona evra od Vlade Republike Srbije za podršku kao delu namenske industrije.

E sad, da nije žalosno, bilo bi smešno, budući da je povod okupljanja Gradskog odbora Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ iz Kruševca bila direktna podrška aktivistima Sloge iz „Trajala“ koji su nedavno od partokratski postavljenog i samo Gašiću uspešnog menadžmenta dobili otkaz kao tehnološki višak, ali i da bi na Međunarodni dan rada skrenuli pažnju na sve žrtve tranzicije u Srbiji.

O uspešnosti rada Trajala, samog direktora Miloša Nenezića i gutanja milionskih iznosa dovoljno je reći da bi i „Baba kurana“ znala da upravlja preduzećem kome država daje pare, a uspeh prikazuje tako što se vredni radnici otpuštaju kao tehnološki višak.

Nema šta, baš napre(dno) zatupljivanje naroda!

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top