Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović u poseti Elektroporcelanu

Veselinović u poseti Elektroporcelanu

Beograd, 2. mart 2015. — Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović i Dušan Čkonjević, jedan od pravnih zastupnika sindikata danas su u sklopu svojih aktivnosti obišli kolege u Fabrici elektroporcelan (FEP) u Aranđelovcu.

CaptureTokom posete Veselinović je održao sastanak sa Odborom sindikata na čijem je čelu Katarina Petrović, novoizabrani predsednik Sloginog sindikata nakon odlaska predhodnog rukovodstva putem socijalnog programa.

Posla ima, plate su trenutno redovne i idu mesec za mesec. Poslednja zarada je gotovo 50 odsto veća od prethodne, a poslovodstvo će pokušati da se isplate i tri preostale.

unnamed

Sudbina 18 neisplaćenih plata od prethodnog vlasnika ostaje i dalje neizvesna i postoje jako male šanse da se one isplate radnicima.

Čelnik Sloge je tokom posete fabrici razgovarao i sa zastupnikom kapitala Darkom Mišljenovićem sa kojim je sindikat ranije imao određenih nesporazuma i koji su ovom prilikom otklonjeni.

Veselinović je informisan o trenutnom stanju u fabrici koja je jedna od 502 firmi u restruktuiranju koje su ponuđene za prodaju i za koju trenutno postoje dva zainteresovana kupca.

Fabrika elektroporcelan Aranđelovac posle socijalnog programa koji je sproveden krajem prošle godine ima 105 radnika, a Sloga je ostala reprezentativan većinski sindikat.

U sklopu posete Aranđelovcu lider Sloge je gostovao i u jednosatnoj emisiji na TV Šumadija, o čijem terminu emitovanja će članstvo biti blagovremeno obavešteno.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*