Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović u emisiji „Popodne“ na RTV „Kanal M“ Paraćin

Veselinović u emisiji „Popodne“ na RTV „Kanal M“ Paraćin

Sloga nikada neće izdati radnike Srbije, niti će učestvovati u socijalnom dijalogu gde predstavnike sindikata plaća država!

Beograd, 13. decembar 2014. godine — Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i njen lider Željko Veselinović sve češće dobijaju pozive za gostovanja na lokalnim i regionalnim televizijama širom Srbije i time potvrđuju da sa pravom nose slogan da je „Sloga glas radnika Srbije“.

Capture

On je juče u emisiji „Popodne“ na lokalnoj RTV „Kanal M“ iz Paraćina imao prilike da širu javnost te Opštine upozna sa sindikatom koga predstavlja i da odgovori na mnoga aktuelna pitanja sa kojim se radništvo Srbije danas suočava.

Govoreći o reprezentativnosti i o tome ko danas suštinski štiti radnike i njihova prava, Veselinović je ukazao da su za loše stanje najvećim delom krivi sindikati, posebno reprezentativni, jer najmanje egzistiraju od članarina zaposlenih, a više od države, njenih donacija i apanaža koje primaju pojedinci koji učestvuju u radu raznih odbora i saveta.

„Sloga nikada neće izdati radnike Srbije, niti će učestvovati u socijalnom dijalogu gde predstavnike sindikata plaća država“ – poručio je lider „Sloge“ i od radnika u ime sindikata zatražio podršku da ih zastupa.

O organizovanju sindikata, reprezentativnosti i šta ona znači, sindikalnoj borbi i pravima radnika, radikalizaciji štrajkova u javnom sektoru i kako se to radi u Evropi – pogledajte u nastavku teksta i snimku emisije „Popodne“.

 

Priredila: Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content