Home » ОБАВЕШТЕЊА » Веселиновић посетио колеге у Младеновцу
Веселиновић посетио колеге у Младеновцу

Веселиновић посетио колеге у Младеновцу

Београд, 17. октобар 2014. године –Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић у склопу редовних активности обишао је јуче Општински одбор „Слоге“ у Младеновцу.

Веселиновић је присуствовао састанку тог синдикалног тела, којим је председавао Стојан Арсић, повереник „Слоге“ у Младеновцу и председник синдиката у фирми „Керамика Младеновац А.Д.“.

8

Стојан Арсић, повереник „Слоге“ у Младеновцу и председник синдиката у фирми „Керамика Младеновац А.Д.“.

Арсић је упознао Веселиновића са тренутним стањем у предузећима које покрива Општински одбор, од којих је издвојио лошу ситуацију у фабрици за производњу керамике која је у стечају и предузећу ”Петар Драпшин”, некада највећег произвођача у алуминијској индустрији, где је неизвесност радника висока и где су зараде нередовне и испод минималца.

У вези наведених проблема, договорено је да се у наредних десетак дана организује састанак са представницима Градске општине, како би се пронашао неки модус за решавање ових изузетно тешких и мучних радничих питања.

 

9

Јачањем „Слоге“ до конкретних резултата!

Поред наведеног, на састанку је разматрана и иницијатива за проширењем синдикалних организација „Слоге“ у „Дому Здравља“, „Болници“ и предузећу „Прогрес“, с обзиром да Општински одбор Удружених синдиката Србије „Слога“ већ делује у неколико фирми и јавних предузећа, попут „Паркинг сервиса“, „Маковице“, „Селтерс Бање“ и већ горе поменуте фабрике за производњу керамике и „Петра Драпшина“.

Оснивањем нових синдикалних организација „Слога“ би постала највећи синдикат и стекла могућност за покретање иницијативе за оснивање Социјално-економског савета (СЕС) на нивоу ГО Младеновац, чиме би се кренуло са много квалитенијим и обавезујућим решавањем дугогодишњих нагомиланих проблема кроз трипартитне разговоре и преговоре.

Информативна служба УСС „Слога“

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top