Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović posetio kolege u Mladenovcu

Veselinović posetio kolege u Mladenovcu

Beograd, 17. oktobar 2014. godine –Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović u sklopu redovnih aktivnosti obišao je juče Opštinski odbor „Sloge“ u Mladenovcu.

Veselinović je prisustvovao sastanku tog sindikalnog tela, kojim je predsedavao Stojan Arsić, poverenik „Sloge“ u Mladenovcu i predsednik sindikata u firmi „Keramika Mladenovac A.D.“.

8

Stojan Arsić, poverenik „Sloge“ u Mladenovcu i predsednik sindikata u firmi „Keramika Mladenovac A.D.“.

Arsić je upoznao Veselinovića sa trenutnim stanjem u preduzećima koje pokriva Opštinski odbor, od kojih je izdvojio lošu situaciju u fabrici za proizvodnju keramike koja je u stečaju i preduzeću ”Petar Drapšin”, nekada najvećeg proizvođača u aluminijskoj industriji, gde je neizvesnost radnika visoka i gde su zarade neredovne i ispod minimalca.

U vezi navedenih problema, dogovoreno je da se u narednih desetak dana organizuje sastanak sa predstavnicima Gradske opštine, kako bi se pronašao neki modus za rešavanje ovih izuzetno teških i mučnih radničih pitanja.

 

9

Jačanjem „Sloge“ do konkretnih rezultata!

Pored navedenog, na sastanku je razmatrana i inicijativa za proširenjem sindikalnih organizacija „Sloge“ u „Domu Zdravlja“, „Bolnici“ i preduzeću „Progres“, s obzirom da Opštinski odbor Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ već deluje u nekoliko firmi i javnih preduzeća, poput „Parking servisa“, „Makovice“, „Selters Banje“ i već gore pomenute fabrike za proizvodnju keramike i „Petra Drapšina“.

Osnivanjem novih sindikalnih organizacija „Sloga“ bi postala najveći sindikat i stekla mogućnost za pokretanje inicijative za osnivanje Socijalno-ekonomskog saveta (SES) na nivou GO Mladenovac, čime bi se krenulo sa mnogo kvalitenijim i obavezujućim rešavanjem dugogodišnjih nagomilanih problema kroz tripartitne razgovore i pregovore.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*