Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović obišao kruševački Trajal

Veselinović obišao kruševački Trajal

Kruševac, 21. avgust 2016. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović na poziv Gradskog odbora Sloge Kruševac obišao je u petak 19. avgusta korporaciju Trajal.

Veselinović je zajedno sa kolegama, Vladicom Tomaševićem, predsednikom Sloge u Trajalu i Sašom Perovićem, predsednikom sindikata Sloga u Kuper tajeru, održao sastanak sa generalnim direktorom Milošem Nenezićem.

1

Sastanak je, prema Veselinoviću, bio veoma konstruktivan i protekao je u dobroj atmosferi.

Gospodin Nenezić, koji je i ujedno i zamenik predsednika Unije poslodavaca Srbije, svestan je važnosti i uloge sindikata kao socijanog partnera i dijaloga uopšte, te nas je upoznao sa poslovima i kapacitetima Trajala koji danas ima oko 1300 radnika, od čega je 150 novozaposlenih. Svih 150 radnika zaposleno je u proizvodnim pogonima, a očekuje se da do kraja godine bude uposleno još 250 radnika, kaže Veselinović.

Mi smo takođe, kaže Veselinović, upoznali direktora da će Sloga kao sindikat podržati sve napore rukovodstva koji idu u pravcu poboljsanja socijalno ekonomskog statusa zaposlenih i u tom smislu upoznali ga sa namerom da će sindikat na nivou Kruševca podneti  zahtev za učešće u Socijalno – ekonomskom savetu grada, što je on pozdravio.

Novi direktor Trajala, gospodin Nenezić, došao je na čelo kompanije posle neuspešne privatizacije i preuzeo je sa velikim dugovima i problemima, posebno zakasnelim zaradama. Za vrlo kratko vreme ovaj čovek je stavio sve u pun kapacitet, sanirao postojeću situaciju i fabrika sada radi bez problema i sa perspektivom u dobijanju novih i većih poslova.

Inače, sindikat Sloga je u Trajalu formiran u vreme dok je vlasnik bila kompanija iz Bugarske sa kojom je  Sloga od samog starta imala probleme, pre svega jer  se usprotivila prodaji Trajalove imovine i letovališta u Đenovićima, Hotelu na Jastrebcu, kao i drugih vrednih nekretnina koje su danas na svu sreću ostale u vlasnistvu Trajala.

Upravo zbog toga je Sloga kao sindikat trpela veliki pritisak od tadašnjeg rukovodstva na čelu sa bugarskim predstanikom firme, direktorom Hristom Krušarskim, sa kojim je kasnije država raskinula privatizaciju.

Najveću štetu je pretrpeo predsednik sindikata Sloga u Trajalu Vladica Tomašević, koji  je po kazni prebačen u istureno odeljenje fabrike u Čićevcu. Pored toga, vršena je i opstrukcija rada sindikata jer je Krušarski više puta prekidao proces utvrđivanja reprezentativnosti Sloge, tako što nije hteo da je utvrdi i konstantno je upućivao na republički odbor za utvrđivanje reprezentativnosti, koji taj proces odbija da pokrene više od četiri godine.

Dolaskom gospodina Nenezića stanje se popravlja i mi se iskreno nadamo da će Sloga u Trajalu  koja je danas drugi sindikat po veličini konačno dokazati i potvrditi svoju reprezentativnost.

 

 

Informativna služba

USKORO SVEČANO PUŠTANJE U RAD KANCELARIJE GO SLOGA

Nakon sastanka u Trajalu, predsednik USS “Sloga Željko Veselinović  je zajedno sa kolegama obišao i kancelariju Gradskog odbora u Kruševcu i razgovarao sa predsednikom ogranka Sindikata policije Sloga, Ivanom Tripkovićem i njegovim saradnicima, koji su ga upoznali sa svojim radom i najavili da će kancelarija Gradskog odbora uskoro biti svečano puštena u rad.

3

U kancelariji GO Kruševac

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content