Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović obišao fabriku Leoni
Leoni Srbija: Daniel Paunović, Željko Veselinović, Klemens Saks, Jelena Spasić, i Aleksandar Andrić

Veselinović obišao fabriku Leoni

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović obišao je fabriku “Leoni” gde je nedavno došlo do spontane obustave rada jednog dela zaposlenih zbog nesporazuma nastalog u vezi obračuna zarada za jun mesec.

Uprava Kompanije „Leoni Srbija“ je nakon tih dešavanja u duhu obostranog poštovanja i socijalnog dijaloga vodila razgovore sa predstavnicima reprezentstivnih sindikata „Leoni Sloga“ i „Leoni Nezavisnost“  koji deluju u toj kompaniji kako bi se neke uočene nepravilnosti otklonile.

Leoni Srbija: Daniel Paunović, Željko Veselinović, Klemens Saks, Jelena Spasić i Aleksandar Andrić

Nakon sastanka sa rukovodstvom sindikata, Veselinović je zajedno sa predsednikom Danielom Paunovićem imao razgovor sa najvišim rukovodstvom fabrike, prvim čovekom Leonija gospodinom Klemensom Saksom i njegovim najbližim saradnicima, Jelenom Spasić i Aleksandrom Andrićem.

–  Sastanak je kao i svih godina ranije održan u veoma konstruktivnoj atmosferi, jer za razliku od dobrog dela stranih investitora, u nemačkom Leoniju  sloboda sindikalnog organizovanja se poštuje, kao i socijalni dijalog, što potvrđuju do sada dva potpisana kolektivna ugovora, ističe Veselinović.

On kaže da su razgovarali i oko nesporazuma u vezi obračuna zarada za jun, koji je izazvao određenu zabunu i koji se završio sastankom Uprave Kompanije „Leoni Srbija“ i reprezentativnih sindikata .

Veselinović dodaje da je tokom sastanka koji je trajao više od dva sata bilo reči o zaradama, stimulacijama, aktivnostima sindikata kao i velikom procentu bolovanja koje ometa redovnu proizvodnju, na šta je ukazivao menadžment.

Sastanak je završen u otvorenoj komunikaciji I obostrano uvažavanje, a predlozi sindikata će biti ozbiljno razmotreni na sastanku menadžmenta, zaključuje prvi čovek sindikata “Sloga”.

LEONI u Srbiji

Leoni Srbija  je deo Leoni Grupe i osnovana je 2009. godine kada je počela sa radom fabrika u Prokuplju. 2014. godine u Malošištu u opštini Doljevac otvorena je druga fabrika a sredinom 2017. godine, počela je sa radom treća fabrika u Srbiji, u Nišu. U avgustu 2018. godine, Kompanija je počela izgradnju četvrte fabrike u Kraljevu.

Leoni Srbija je trenutno jedina kompanija u Evropi u okviru Divizije kablovskih sistema koja ima četiri proizvodne jedinice. Ove godine obeležavaju 10 godina rada u Srbiji.

Leoni Srbija ima blizu 9.000 zaposlenih i najveći je poslodavac u industrijskom sektoru i među 15 je najvećih izvoznika u Srbiji.

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*