Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović: Da li se policajci teraju da krše zakon?

Veselinović: Da li se policajci teraju da krše zakon?

Beograd, 05.01.2017. –  Nakon što je Vladimir Todorić, branilac dvojice pritvorenih policajaca, Milana Dumanovića i Mladena Trbovića, podneo zahtev za izuzeće tužiteljke iz slučaja, jer je tokom saslušanja kod sebe imala propagandni materijal SNS-a, stvar se u javnosti zahuktala.

Policajci, Milan Dumanović i Mladen Trbović

U ceo slučaj uključila se i kancelarija Zaštitnika građana Saše Jankovića koja je po hitnoj proseduri pokrenula postupak kontrole, a zvaničnim saopštenjem se u osudi njihovog hapšenja oglasila i jedna parlamentarna politička stranka, Pokret Dosta je bilo./link/ kao i Levica Srbije /link/

Advokat Sead Spahović

Dok predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova tokom današnjeg dana tvrde za javnost  da je u MUP-u sve rađeno u skladu sa zakonom i da u celom slučaju ne vide ništa sporno, još jedan advokat optuženih Sead Spahović za TV N1 ocenjuje da je reč o hapšenju iz osvete./link/

Za predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Željka Veselinovića stvar je vrlo jasna, jer se nameće pitanje – da li to znači da se policajci teraju da krše zakon?

“A da istovremeno pored toga što krše zakon, pritvaranjem se plaše da sutradan svaki policajac koji dobije neku naredbu koja nije u skladu sa zakonom, da on mora da izvrši, inače će dobiti pritvor ili otkaz”, rekao je Veselinović za TV N1.

Kako saznajemo iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u toku su intenzivne komunikacije  sa međunarodnim sindikalnim organizacijama širom Evrope, kao i Svetske federacije sindikata (WFTU) čiji je Sloga punopravni član, u vezi međunarodne podrške pritvorenim policajcima i zahtevima za njihovo hitno oslobađanje, čije se prve reakcije očekuju već u toku večeri.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content