Home » OBAVEŠTENJA » Podrška Svetske federacije sindikata (WFTU) pritvorenim policajcima

Podrška Svetske federacije sindikata (WFTU) pritvorenim policajcima

Atina – Beograd, 06.01.2017. godine –  Svetska federacija sindikata (WFTU) zahteva hitno oslobađanje dvojice sindikalnih aktivista Sloge, policajaca Mladena Trbovića i Milana Dumanovića i izražava punu spremnost da njihov problem podigne na internacionalni nivo ukoliko im pritvor ne bude ukinut.

U pismu koje je Sekretarijat WFTU poslao na adrese Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Vlade Srbije, Ministarstva policije, Ministarstva pravde i Ministarstva rada se navodi:

„U ime Svetske federacije sindikata, koja predstavlja 92 miliona radnika u 126 zemalja na pet kontinenata izražavamo našu solidarnost sa članovima Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ koji su nepravedno zatvoreni i pridružujemo se rukovodstvu „Sloge“ u zahteviima za njihovo hitno oslobađanje.

Na bazi informacija koje imamo, jasno je da je zatvaranje dvojice sindikalaca nepravedno i antisindikalno. Njihovo pritvaranje ukazuje na ograničenje sindikalnih i demokratskih sloboda.

To takođe pokazuje da delovi vlasti pokušavaju da suzbiju glasove kritike i onih koji slobodno izražavaju svoje misljenje.

WFTU zahteva njihovo momentalno oslobađanje i spreman je da internacionalizuje ovaj problem ukoliko se njihov pritvor ne okonča“.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su od 2016. godine punopravni članovi WFTU.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*