Home » OBAVEŠTENJA » Sloga traži ukidanje pritvora policajcima zbog nepoštovanja prava na žalbu

Sloga traži ukidanje pritvora policajcima zbog nepoštovanja prava na žalbu

Beograd, 09.01.2017. –  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ traže hitno puštanje iz pritvora Milana Dumanovića i Mladena Trbovića, budući da uredno predata žalba njihovog branioca protiv rešenja o određivanju pritvora nije razmotrena, niti je dat bilo kakav odgovor u zakonski predviđenom roku od 48 sati.

Zbog toga zahtevamo njihovo hitno oslobađanje i obustavu daljeg postupka, jer zadržavanje u pritvoru nakon ćutanja na žalbu njihovog branioca predstavlja opasno poigravanje sa pravdom, ugrožavanje ljudskih prava i otvoreni atak na njihov fizički i psihički inetegritet kao pritvorenih lica.

Ujedno i upozoravamo da ćutanje po Ustavu garantovanom pravu na žalbu pritvorenog lica sada stvara ozbiljne sumnje da se radi o nezakonitom pritvaranju, ličnoj osveti vrha policije i otvorenom političkom pritisku na srpsko pravosuđe.

Milan Dumanović i Mladen Trbović, članovi Sindikata policije „Sloga“ i nekadašnji pripadnici Službe za opservacije i dokumentaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, terete se da su svojim  izjavama za Aljazeeru Balkans naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine.

Nakon određivanja pritvora od 30 dana , predmet je proglašen državnom tajnom.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*