Home » OBAVEŠTENJA » Uspeh pravnog tima Sloge, radnice vraćene na posao

Uspeh pravnog tima Sloge, radnice vraćene na posao

G. Milanovac, 22. jul 2016. – Inspekcija rada za Moravički okrug sa sedištem u Čačku donela je rešenje kojim se direktoru Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, dr. Miru Lazareviću, nalaže odlaganje rešenja o otkazu za dve radnice, koje su krajem maja, bez najave, obrazloženja i jasnih kriterijuma pod izgovorom racionalizacije dobile otkaz.

Nadamo se i ubeđeni smo da će, zbog niza nepravilnosti tokom sprovođenja procesa racionalizacije, odnosno otpuštanja radnika u gornjomilanovačkoj bolnici, a ukoliko postoji pravna država i konačna odluka suda biti u njihovu korist.

Ovim putem ujedno i najoštrije osuđujemo pokušaj politizacije ovog slučaja, posebno od strane lokalnog SPS-a, koji tvrdi da je vraćanje na posao radnika njihova zasluga, budući da je ovo rešenje isključivo rezultat zahteva koje su radnice i članice Sloge podnele Inspekciji rada, a koje su, kao i tužbu pred Osnovnim sudom u G. Milanovcu, sastavili članovi pravnog tima Udruženih sindikata Srbije Sloga.

Radi se, dakle, o poštovanju zakonske procedure, a ne o rešenjima izdatim na osnovu pisanja po medijima ili nekim zakulisnim radnjama bilo koga, ili bilo koje organizacije, pa ni SPS-a.

Stoga poručujemo, nemojte koristiti radničku muku i probleme za vaša međustranačka prepucavanja. Navodna „briga“ za radnike dok ste u opoziciji je samo licemerna i neljudska zloupotreba našeg teškog položaja. Ono što od vas očekujemo je samo poštovanje zakona i razumevanje za naše probleme dok ste na vlasti, a u tome se ni jedna partija do sada nije pokazala.

Udruženi sindikati Srbije Sloga će uvek, kao i u ovom primeru, biti uz radnike i pružati im podršku i neophodnu pomoć, jer je to naša osnovna funkcija postojanja.

 

USS SLOGA
Gradski odbor G. Milanovac

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*