Home » OBAVEŠTENJA » Umesto podrške iz Ministarstva odbrane, dobio poziv za disciplinsko suđenje
Dejan Pavlović

Umesto podrške iz Ministarstva odbrane, dobio poziv za disciplinsko suđenje

Istraga o paljenju kuće predsednika sindikata „Sloga“, zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavloviću još uvek je bez pomaka, a u međuvremenu, on je umesto podrške, dobio poziv za suđenje od strane disciplinskog suda.

Dejan Pavlović

Kako za Nova.rs kaže Pavlović, sve je krenulo od njegovog intervjua koji je dao listu “Svedok”, gde je objasnio razloge za veliki odliv kadrova iz vojske, činjenicu da je prosečna plata profesionalnog vojnika, kako sam kaže, jednaka plati radnika na trafici, i da jednostavno za mlade oficire nije predvidiva karijera.

“Posle tog intervjua, oni su pokrenuli disciplinski postupak, gde tvrde da sam ja navodno rušio lik i delo pripadnika vojske. Tada sam dao odbranu u izviđaju i oni su to prosledili vojno disciplinskom sudu. Danas je stigao poziv iz vojnodisciplinskog suda. Umesto reči podrške iz Ministarstva odbrane, pošto se niko iz ministarstva nije oglašavao od paljenja kuće, niko me nije zvao ni od komadanata, niti je iko ponudio ponoć, dobio sam poziv”, kaže Pavlović.

On dodaje da je pitao svog pretpostavljenog, da li on možda zna zašto nije pokrenuta humanitarna akcija, pošto se u takvim slučajevima uglavnom pokreće akcija, ali nije dobio nikakav odgovor, niti mu se iko javljao.

“Ja sam za ovih 20 i nešto godina u vojsci učestvovao u skoro svakoj akciji, jer je tako red, da svako da koliko ko može i onda se skupi novac, ali je i to izostalo ovoga puta. Imao sam neki utisak kao da oni ne znaju da ja još uvek postojim, niti znaju gde da me nađu. Ali danas je stigao poziv, tako da ipak znaju”, kaže Pavolović te napominje da će suđenje koje je zakazano za 25. jun, i gde planira da pozove sve medije, možda bude odloženo, jer je danas preminuo tužilac vojnog disciplinskog suda.

On takođe tvrdi da je posle tog postupka faktički sve počelo.

“Kasnije sam pisao krivične prijave u vreme korone, pisao sam za povećanje plata, opomenuo sam premijerku kada je izostavila vojno zdravstvo za povećanje plata, kada je zdravstvu povećana plata 10 odsto, pa je predsednik reagovao i ispravio tu njenu grešku. Pomenuo sam predsednika da ispuni prvo neka obećanja koja je dao pre tri godine, jednoj jedinici koju je posetio”, objašnjava Pavlović.

On dodaje i da je upozoravao da je doktor Kon nezakonito unapređen u čin potpukovnika.

“Ukazivao sam na sve nepravilnosti, i onda sam počeo da dobijam upozorenja od pretpostavljenih da treba da se povučem iz sindikata, da ne treba da izlazim u javnost, da ne treba svašta da pišem, i onda se desilo paljenje kuće. Od tada, osim što su mi dodelili drugi bungalo, bukvalno se niko nije oglasio ni da me pita kako sam”, kaže Pavlović
Ministar odbrane je pravnik, kaže Pavlović, te bi po njegovom mišljenju on trebalo da zna da je to jedna vrsta mobinga, da posle paljenja kuće, nekoliko dana dok ne zna šta se desilo, oni mu uručuju poziv, te Pavlović napominje da su makar mogli bar da odlože za mesec dana.

Kaže i da je kontaktirao inspektore koji rade istragu, gde su mu rekli da nemaju ništa novo i da će ga pozvati ukoliko bude pomaka.

“Desetog će biti mesec dana, i dalje se ne zna ništa novo”, zaključuje Pavlović.

Podsetimo, predsedniku sindikata “Sloga” Dejanu Pavloviću, u noći 9. na 10. maj zapaljen je bungalov u kome živi i koju plaća kao vojni zakupac u naselju Surčin. U trenutku požara, Pavlović je bio sam u kući. Kako je za naš portal ispričao, on je čuo lavež pasa koji ga je probudio i da kada je ustao, video je svetlost sa donje strane bungalova. Kada je istrčao, video je da gori bungalov sa zadnje strane. On tvrdi i da je …

Opširnije na Nova.rs: Sindikalac kom je spaljena kuća ide na vojni sud

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content