Home » OBAVEŠTENJA » Rukovodstvo KC Niš istaklo spremnost za prijem u radni odnos
Rukovodstvo KC Niš istaklo spremnost za prijem u radni odnos

Rukovodstvo KC Niš istaklo spremnost za prijem u radni odnos

U Kliničkom centru Niš dana 02.06.2020. godine  održan je sastanak rukovodstva i  zdravstvenih radnika koji čekaju da budu primljeni u radni odnos na neodređeno vreme po nalogu Ministarstva zdravlja.

Podršku kolegama koji su svoje živote tokom pandemije podredili opštem interesu u borbi koja se bez njih ne bi mogla dobiti, svojim prisustvom na sastanku dali su Predrag Đurić, predsednik Udruženih sindikata Srbije „SLOGA“ – sindikata zdravstva i socijalne zaštite i Dejan Ilić, regionalni poverenik USS Sloga za jug Srbije.

Dejan Lilić, regionalni poverenik USS Sloga za jug Srbije

Nakon održanog sastanka i konstruktivne diskusije, rukovodstvo Kliničkog centra Niš je pokazalo veliki stepen odgovornosti i spremnost da se gorući problem reši. Inače, Đurićevo i Ilićevo prisutvo na ovom sastanku je pokazalo da će se SLOGA boriti za svako radno mesto kao što su se zdravstveni radnici borili protiv korone.

“Umesto da svi budu nagrađeni i da im se ponude ugovori o radu na neodređeno vreme, kao što je Ministarstvo zdravlja naložilo, oni i dalje strepe za svoj status. U toj borbi SLOGA će uvek biti uz njih i borićemo se za svako radno mesto, kao što smo to činili i u drugim mestima” – rekao je Dejan Ilić nakon sastanka.

Predrag Đurić, predsednik Udruženih sindikata Srbije „SLOGA“ – sindikata zdravstva i socijalne zaštite rekao je da je Klinički centar Niš bio jedna od najopterećenijih zdravstvenih ustanova u jeku epidemije korona virusa i jedna od najzaslužnijih za očuvanje zdravstvenog sistema zemlje u trenutku kada se nije znalo šta sve može da se očekuje i u kom pravcu će se razvijati epidemija.

Predrag Đurić, predsednik Udruženih sindikata Srbije „SLOGA“ – sindikata zdravstva i socijalne zaštite

“Veliki broj naših kolega, bez bilo kakvog poziva, samoinicijativno je stavilo svoje živote na raspolaganje državi. Kada se sve završilo, niko ne sme zaboraviti ono šta su oni učinili za sve građane Srbije, tako da se od donosioca odluke u Kliničkom centru Niš očekuje samo da postupe u skladu sa propisima i naredbom Ministartva zdravlja” –  istakao je Đurić.

On je naglasio da je svojim prisustvom želeo da pokaže da radnici nisu sami i da od SLOGE uvek mogu da očekuju podršku. Kako je rekao, svojim prisustvom nije imao nameru da već komplikovanu situaciju dodatno zakomplikuje, već da pomogne u njenom rešavanju i da nije mogao da odbije poziv kolega da prisustvuje ovom sastanku.

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikata zdravstva i socijalne zaštite nema dilemu da će se nakon ovog sastanka ova situacija razrešiti u korist kolega koji su spremni da ostanu u Srbiji i rade u zdravstvenom sistemu naše zemlje, ali i građana koji koriste usluge KC Niš.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top