Home » OBAVEŠTENJA » Umesto jelki i rasvete Beogradu potrebnije gume i akumulatori

Umesto jelki i rasvete Beogradu potrebnije gume i akumulatori

Beograd, 27.02.2018. – Saobraćajni kolaps zbog snega upozorava da su Beogradu i njegovim građanima umesto skupih jelki i novogodišnje rasvete u februaru potrebnije gume i akumulatori za autobuse, budući da su građani glavnog grada i prigradskih naselja juče čekali prevoz satima i smrzavali se, a situacija nije bolja ni danas.

Kolaps

Kako nam javlja članstvo sa terena, veći broj autobusa nije u punoj funkciji jer nemaju zimske gume i akumulatore, zbog čega se u garažama međusobno sudaraju. Tako je juče u saobraćajnom pogonu Karaburba vozač autobusom namerno udario u zid kako bi se zaustavio i time sprečio veću tragediju, jer bi u suprotnom direktno udario u kućicu sa portirima.

Sprečio tragediju

Zbog kvara na mašini za sipanje soli radnici su primoravani da potpuno nebezbedno, lopatama i bez HTZ opreme izbacuju so da bi autobusi uopšte mogli da se pokrenu dovodeći svoje zdravlje u pitanje.

Mobingovanje radnika da rade bez HTZ opreme

Inače, autobusi se zbog dotrajalih i istrošenih akumulatora ne gase 24 sata, jer bi u suprotnom stali, zbog čega su vozači i radnici na točenju goriva primorani da gorivo tankuju sa upaljenim vozilom, što je strogo zabranjeno zbog moguće eksplozije.

Da je stanje po zaposlene katasrofalno i u drugim javnim preduzećima u Beogradu govori i to da poslovodstvo Beograd puta zbog predstojećih izbora tera radnike da ručno bez adekvatne HTZ opreme direktno iz burića i bez točilice sipaju hemikalije u kamione koji su izuzetno otrovni i opasni.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je za ovo katastrofalno stanje u javno komunalnim preduzećima najodgovornija gradska vlast koja iz godine u godinu štedi na materijalnim i tehničkim resursima, dok direktora GSP Beograd Željka Milkovića javno pitamo na šta su potrošene pare namenjene za zimske gume i akumulatore.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content