Home » OBAVEŠTENJA » Poštanski radnici održali protest i najavili štrajk do ispunjenja zahteva

Poštanski radnici održali protest i najavili štrajk do ispunjenja zahteva

Beograd, 02.03.2018. – Zaposleni u JP „Pošta Srbije“ juče su u Beogradu održali protest na kome su zahtevali hitno poboljšanje svog materijalnog položaja, ispunjenje predhodnog dogovora sa Vladom Srbije i rukovodstvom Pošte i najavili nastavak štrajka. 

U organizaciji svih pet sindikata u Pošti Srbije, juče je po izuzetno hladnom vremenu nešto pre 14 časova održan protesni skup nekoliko stotina zaposlenih ispred sedišta Glavne pošte u Takovskoj ulici.

Radnici su sa skupa poručili da ih je Vlada Srbije i rukovodstva Pošte prevarilo, budući da nisu ispoštovani predhodni dogovori za prekid štrajka od pre nekoliko meseci i ujedno najavili da od ponedeljka kreću sa formiranjem zajedničkog Štrajkačkog odbora sastavljenog od svih sindikata radi štrajka koji će sada biti odlučniji i do ispunjenja svih ranije datih zahteva.

Poštanski radnici zahtevaju povećanje zarade, smenu generalne direktorke Mire Petrović i svih kadrova Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) reaktiviranih iz penzija, vraćanje na posao svih suspendovanih radnika zbog predhodnog štrajka u poštanskom centru i prijem u radni odnos svih koji rade na privremeno povremenim poslovima.

Na skupu se pored drugih čelnika sindikata okupljenima obratio i naš Vojislav Antić, predsednik SINDIKALNOG SAVEZA RADNIKA POŠTE SLOGA, sindikata koji nam se nedavno priključio i postao deo naše velike porodice najborbenijih sindikata u Srbiji.

Radnike pošte je prisustvom podržao i predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović.

Informativna služba

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*