Home » OBAVEŠTENJA » Umesto apela potrebne efikasne mere

Umesto apela potrebne efikasne mere

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ posle sednice Socijalno ekonomskog saveta imaju razloga za zabrinutost jer nisu čuli ono šta se od njih očekivalo, a to je da će država manje apolovati, već da će biti odlučnija i konkretnija u zaštiti prava zaposlenih, njihovog statusa i primanja tokom trajanja vanrednog stanja.

Ističemo da apel države prema poslodavcima da budu solidarni sa radnicima uliva nesigurnost, jer se time pokazuje nedostatak autoriteta i kontrole nad privredom i trenutnom situacijom.

Međutim, bili bi smo licimerni kada bi kao sindikat samo kritikovali, zbog čega ćemo u narednim danima pomno pratiti sva događanja, jer ne želimo zloupotrebe sa ničije strane, posebno od strane vlasti i poslodavaca koji u ovakvim okolnostima imaju najveću odgovornost.

Potrebne su jake i efikasne mere za zdravstvenu zaštitu svih radnika koji će ostati u procesu rada, ali i za sve koji će zbog epidemije ostati bez posla i primanja. Svi u Srbiji moraju imati primanja kako bi fizički preživeli ovu planetarnu epidemiološku okolnost.

Očekujemo da Narodna banka Srbije u narednom periodu izdejstvuje moratorijum na otplatu svih bankarskih kredita do okončanja vanrednog stanja, bilo privrednih ili fizičkih lica, kao i odlaganje plaćanja dugova ili tekućih dažbina za sve.

IS

 

 

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*