Home » OBAVEŠTENJA » Ima li solidarnosti među srpskim sindikatima? Pismo podrške!

Ima li solidarnosti među srpskim sindikatima? Pismo podrške!

Predsednik Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Odžaci Dalibor Antanasijević susreće se sa organizovanim progonom koji ima elemente fašističke ideologije i njenog odnosa prema sindikatima. Industrijski sindikat Srbije se obratio sindikalnim centralama i pozvao ih na solidarnost.

Ovim povodom predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović uputio je pismo podrške u kome se navodi:

„Poštovani prijatelji, najoštrije osuđujemo progon predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“ iz Odžaka, Dalibora Antanasijevića. Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ Vam daju punu podršku uz spremnost da zajedničkom borbom odbranimo dostojanstvo i podržimo sve dalje akcije u suprotstavljanju onima koji bi da guše i uništavaju sindikalni pokret u Srbiji na način kojim se nekada služila fašistička ideologija prema sindikatima i njihovim liderima. Solidarno i borbeno do pobede!“

U skladu sa solidarnošću i obavezom, podršku Daliboru su do sada iskazali Udruženi sindikati Srbije Sloga, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Konfederacija slobodnih sindikata  i IndustriAll Global i IndustriAll Evropa.

IS

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content