Home » OBAVEŠTENJA » Premijerka da povuče izjavu o platama u vojnom zdravstvu

Premijerka da povuče izjavu o platama u vojnom zdravstvu

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije “Sloga“  šokiran je i ogorčen odgovorom premijerke Srbije Ane Brnabić na naš zahtev da  i zaposlenima u vojnom zdravstvu poveća plata za 10 osto , kako je to najavljeno za zdravstveno osoblje zaposleno u civilu.

Na pitanje novinara da li će i zaposleni u vojnom zdravstvu dobiti povećanje plate, predsednica Vlade je odgovorila da su oni „deo drugog sistema“, zahvalila se i najavila da će im se možda drugi put odužiti.

Ovo je druga u nizu diskrimincija prema zaposlenima u vojnom zdravstvu. Prva je bila kada je zaposlenima u  zdravstvu povećana plata za 15 odto , a u vojnom zdravstvu samo za devet, koliko je povećano i ostalim zaposlenima u Vojsci Srbije.

Da li to premijerka poručuje da njima u borbi sa koronom neće biti potrebna pomoć zaposlenih u vojnom zdravstvu? Da li to znači da  lekari i osoblje koji su zaposleni u vojnim zdravstevnim ustanovama državi neće biti potrebni u borbi protiv virusa zbog koga je uvedeno vanredno stanje?! I da li država računa na njih , ako se zna da u našem civilnom zdravstvu imamo mnjak medicinskog osoblja, što je poznato još od pre nove pošasti koja nas je zadesila.

Sindikat od premijerke traži da hitno povuče svoju izjavu i poveća plate  zaposlenima u vojnom zdravstvu, izjednači sa zaposlenima u civilnom sektoru, jer nam je u ovoj situaciji kada cela država vodi rat sa korona virusom svaki zdravstveni radnik dragocen i svaki od njih mora da ima jednak tretman.

Oni su ti od kojih najviše zavisi koliko ćemo uspešno izaći iz ovog nesrećnog vremena. Lekari i medicinsko osoblje i u civilnom i vojnom zdravstvu su naši heroji današnjice!

 

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije “Sloga“

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*