Home » OBAVEŠTENJA » UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE SLOGA PODRŽALI STUDENTE

UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE SLOGA PODRŽALI STUDENTE

Udruženi sindikati Srbije Sloga,  na protestu, čiji  su organizatori  članovi Studentskog fronta, koji je održan   23. maja, pred BU, solidarisali su se sa studentskom borbom.

studentiMilena Jocić, generalni sekretar Sloge,  obratila se okupljenim studentima i istakla potrebu ujedinjenja studenta i radnika u bori za ostvarenje njihovih  osnovnih prava. Poručila je studentima da nema uspešne studentske borbe bez stvaranja šireg socijalnog fronta predvođenog radničkom klasom koja jedino može izvesti transformaciju  društva u pozitivnom smeru kako za radnike tako i za studente.

Na jučerašnjem protestu  članovi Studentskog fronta nosili su transparente “Studenti a ne klijenti”, skandirali parole: “Danas gori Španija, danas gori Grčka, goreće i Srbija samo nek se krčka”, “Budžeta nema, biće problema”, “Bando buržujska” i “Studenti, radnici”.

Studentski zahtevi su:

– Povlačenje odluke o poskupljenju školarina-momentalo;

– Donošenje Odluke o javnom finansiranju, odnosno potpuno besplatnom studiranju;

– Autonomiju Univerziteta;

Na jučerašnjem protestu, Aleksandar Đenić, aktivista Studentskog fronta, izneo je da Studentski front prerasta u Pokret koji će permanentno delovati kao vesnik budućih još koordinisanijih i masnovnijih zajedničkih radničko-studentskih nastupa.

 Info SLOGA

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content