Home » OBAVEŠTENJA » Udovičić rešava problem olimpijca iz Jure

Udovičić rešava problem olimpijca iz Jure

Beograd, 11. jul 2016. – Ministar sporta Vanja Udovičić najavio je danas da će država pomoći niškom atletičaru i radniku Jure Nenadu Filipoviću, koji ne može da nađe posao u struci i koji je zbog učešća na Olimpijskim igarama u Riju uzeo neplaćeno odsustvo.

Nakon izveštaja televizije N1 i apela Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ ministru u tehničkoj vladi Vanji Udovičiću da se radniku Jure Nenadu Filipoviću refundiraju troškovi neplaćenog odsustva koje je uzeo radi učešća na Olimpijskim igrama u Riju, ministar najavio pomoć.

“Moram reći da nisam obavešten od strane Olimpijskog komiteta i Atletskog saveza za taj problem. Njega lično znam, imao sam priliku sa njim da učestvujem i u Londonu, i u Pekingu, i znam koliko je posvećen samom sportu. Ono što sam uspeo da se upoznam od jutros jeste nešto na čemu ćemo raditi i gde ćemo rešavati takav jedan problem, jer smatramo da takvi slučajevi ne smeju uopšte da završavaju u medijima, već treba da se rešavaju interno, unutar same kuće sporta, a opet ponavljam, mislim da ćemo u najskorijem vremenu rešiti i takvu jednu situaciju koju ste samu spomenuli”, rekao je Udovičić za televiziju N1.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se zahvaljuju ministru Udovičiću na razumevanju problema, televiziji N1 na obaveštavanju javnosti, portalima koji su preneli naš apel,  kao i svim ljudima dobre volje koji su podržali video apel Sloge na društvenim mrežama, koji je za samo dva nepuna dana imao više od 300.000 pregleda.

Našem olimpijcu i radniku Jure Nenadu Filipoviću želimo puno uspeha na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju i da po povratku nađe posao u struci.

USS „Sloga“

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*