Home » OBAVEŠTENJA » Država da pomogne olimpijcu iz Jure

Država da pomogne olimpijcu iz Jure

Beograd, 10. Jul 2016. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju državu, a posebno Ministarstvo sporta i ministra u tehničkoj vladi Vanju Udovičića da niškom atletičaru Nenadu Filipoviću, radniku južnokorejske Jure koji je uzeo neplaćeno odsustvo da bi predstavljao Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, refundiraju sredstva i to u visini zarade najplaćenijeg srpskog diplomate.

CaptureSmatramo da je taj parametar sasvim moralno ispravan, budući da će Nenad Filipović na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju biti naš ambasador sporta.

Nedopustivo je da neko, ko je više puta bio učesnik Olimpijskih igara, predstavlja Srbiju o svom trošku i na štetu svoje porodice koja zavisi od njegove radničke plate koja je u rangu bednog minimalca, nedovoljnog za preživljavanje a kamo li za život i bavljenjem vrhunskim sportom poput discipline brzog hodanja.

Posebno je sramota što Filipović, koji je profesor fizičkog vaspitanja i član reprezentacije 20 godina, nema posao u struci, a samim tim i šansu da obučava i stvara nove generacije vrhunskih sportista kakav je i on sam.

Pa nije ni čudo što nam mladi odlaze iz zemlje, beže od bede i siromaštva, uzimaju tuđe državljanstvo i svoje uspehe proslavljaju ispod zastave države u kojoj nisu rođeni, ali koja ih je toplo primila jer je prepoznala njihov potencijal.

Nadamo se da će ministar Udovičić kao predstavnik države imati razumevanja za ovaj problem, budući da je on imao mnogo bolje uslove za bavljenje sportom i to u vreme kada je Srbija bila u mnogo težoj situaciji nego danas kada nam predstavnici Vlade u kojoj je i on svakodnevno poručuju da nam nikada nije bilo bolje po stabilnost finansija u čitavoj istoriji do sada.

Upravo na Filipoviću i njemu sličnima je prilika da te svoje tvrdnje i dokažu!

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*