Home » IZBORI 2014 » TRIBINA SINDIKAT I DEMOKRATIJA

TRIBINA SINDIKAT I DEMOKRATIJA

Beograd, 10. mart 2014. godine – U organizaciji „Gradskog odbora Udruženih sindikata Srbije Sloga – Beograd“ večeras je u prepunoj sali beogradskog Pan Teatra na Zvezdari održana tribina na temu  “Sindikat i Demokratija“.

Pored domaćina, učesnicima tribine su se obratili gosti : Balša Božović,  predsednik Gradskog odbora DS  Beograd i Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke.

Prisutni na tribini, većinom radnici i članovi USS Sloga su imali priliku da od domaćina u gostiju čuju razloge za saradnju Sloge kao sindikata i Demokratske stranke kao političke partije, ali i razmene međusobna mišljenja i iskustva.

Takođe, Dragoljub Mićunović je održao i predavanje na temu sindikalizma i radničkog pokreta u  Srbiji kroz njenu istoriju.

Učesnici tribine ocenili su da je Srbiji danas neophodan novi model saradnje između sindikata kao zaštitnika radnika sa jedne, i političkih partija leve orijentacije sa druge strane, kao sistem vrednosti koji je prilagođen zaštiti njihovih prava, ali i odbrani demokratije koja podrazumeva jednako pravo svakog građanina da učestvuje u odlučivanju o javnim i državnim poslovima.

Željko Veselinović, predsednik USS Sloga, pozvao je sve članove i sipatizere da masovno izađu na izbore 16. marta i glasaju za listu broj 8. “Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju”, na kojoj će po prvi put u novijoj istoriji parlamentarizma biti i dva kandidata iz redova sindikata kao autentičnih predstavnika radnika u parlamentu.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*