Home » OBAVEŠTENJA » DOĐITE DA POBEDIMO!

DOĐITE DA POBEDIMO!

BEOGRAD – U sredu, 12. marta, na Trgu Republike sa početkom u 18 časova biće održan završni predizborni skup koalicije okupljene oko DS na listi „ Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“. Obaveštavamo sve članove i sipmpatizere Sloge koji žele da prisustvuju skupu, u mestima gde nemaju organizovani prevoz,  da se jave lokalnim odborima DS u svom mestu koji će na skup u Beogradu doći svojim organizovanim prevozom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posle konvencije na centralnom beogradskom trgu biće organizovana šetnja takozvanom „medijskom trasom“ kroz centar grada u znak sećanja na 11. godišnjicu ubistva premijera i lidera te stranke Zorana Đinđića.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i Demokratska stranka potpisali su sporazume o saradnji kojima je predviđeno da Sloga kao sindikat ima dva svoja autentična predstavnika iz sindikata na republičkom i jednog na nivou grada Beograda, koji će se boriti protiv  otpuštanja radnika i privatizacije komunalnih preduzeća,ali i za ukupnu zaštitu prava radnika.

Podsećanja radi, DS je jedina politička stranka koja je javno i prva rekla da neće podržati nakaradni zakon o radu dok su sve ostale ćutale.

Naša je obaveza da se kao sindikat u narednom periodu borimo i  kroz parlament protiv svih zakona na štetu sveta rada i za sve radnike, bez obzira kojem sindikatu pripadaju.

Zato Vas pozivamo da se što masovnije okupimo, pokažemo dostojanstvo i odlučnost da želimo da radimo i živimo u normalno uređenoj zemlji,  u kojoj će se ljudi i radnici poštovati, zemlji u kojoj će radnik moći da štrajkuje i da traži svoja prava a da istovremeno ne bude optužen da time izaziva nered i haos.

Borba će biti teška, ali dužni smo zbog dece, građana i radnika da na ovim izborima pobedimo.

Složno!

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*