Home » OBAVEŠTENJA » Svim zaposlenima, kojima je izrečena mera samoizolacije, plata100 odsto
Svim zaposlenima, kojima je izrečena mera samoizolacije,  plata100 odsto

Svim zaposlenima, kojima je izrečena mera samoizolacije, plata100 odsto

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dalo je mišljenje  da  zaposleni koji je u samoizolaciji, a kome je nadležni organ izdao akt (rešenje ili drugi akt) o samoizolaciji ili karantinu, imaju pravo na naknadu zarade. Naglasili su da naknada zarade, prema Zakonu o zdravstvenom osiguranju je prosečna zarada koju je osiguranik ostvario u prethodnih 12 meseci pre meseca u kojem je nastupila privremena sprečenost za rad i određuje se u visini 65% od osnova za naknadu zarade.

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite apeluje na Vladu Republike Srbije da u okviru svojih ekonomskih mera, planira sredstva kojima bi pomogla poslodavcima da isplate svim zaposlenima, kojima je izrečena mera samoizolacije, naknadu plate od 100%.

Situacija u kojoj se danas nalazimo je situacija u kojoj svi treba da poštujemo sve odluke koje nadležne institucije donesu. Jedna od odluka, koja je nesporna i koja se mora poštovati zbog zdravlja svih građana Srbije je mera samoizolacije koja se izriče onim građanima koji su imali kontakte za koje se proceni da su rizični u smislu moguće zaraze korona virusom.

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite ovim putem apeluju i na sve građane koji imaju bilo kakav rizični kontakt da to prijave nadležnima kako bi smo očuvali zdravlje naših građana. Apelujemo na sve zaposlene da u tom slučaju ne razmišljaju o ekonomskim posledicama koje bi eventualno nastale, već da razmišljaju o svom i zdravlju svojih najbližih.

Imajući u vidu sve navedeno, upućujemo predmetni apel Vladi Republike Srbije, da donese odluku u cilju smanjenja negativnih posledice nastale krize.

 

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „SLOGA“

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top