Home » OBAVEŠTENJA » Paket mera za saniranje posledica pandemije je marketinški
Paket mera za saniranje posledica pandemije je marketinški

Paket mera za saniranje posledica pandemije je marketinški

Program ekonomskih mera za saniranje posledica prouzrokovanih korona virusom koju su juče predstavili ministar Siniša Mali i predsednik Privredne komore Marko Čadež je paket nedorečenosti koji treba sve nas da uveri da država ima kontrolu nad privredom i da brine o njenom stanju.

Iz njihovog izlaganja se odmah na početku videlo da se radi o jednom populističkom planu koji nema veze sa strukom, već isključivo sa bankarskim lobijem, odnosno nastavkom stimulisanja poslovnih banaka kako bi se produžilo kreditiranje države po uslovima koji nikada neće biti dostupni javnosti.

Umesto opštih fraza i obećanja, očekivali smo konkretne mere koje će se sprovoditi odmah, zato što je to neophodno Srbiji. Očigledno ministar Mali i gospodin Čadež ne shvataju da nam je i privreda u pandemiji gašenja mikro, malih i srednjih preduzeća sa gubitkom radnih mesta.

Privredi treba pomoći odmah, a ne u junu ili nakon prestanka pandemije. Ukoliko se odmah ne ubrizga novčana pomoć domaćoj privredi kako bi isplatila zarade radnicima, sledi nam socijalna katastrofa sa nesagledivim posledicama, jer ljudi ne žive od vazduha i obećanja.

Takođe, moramo da naglasimo da najavljeni paket mera ima sadržinu predizbornog političkog marketinga u vidu isplate 100 evra po glavi punoletnog stanovnika, koju možemo protumačiti isključivo kao otvorenu kupovinu glasova za izbore koji će se održati po završetku pandemije.

Smatramo da taj novac treba biti namenjen najsiromašnijim i najugroženijim slojevima, zaposlenima sa minimalcem, samohranim roditeljima, ljudima sa posebnim potrebama, onima koji su izgubili posao i slično.

 

Innformativna služba

 

 

….

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top