Home » PRENOSIMO » ŠTRAJKAČI POSTIGLI DOGOVOR SA UPRAVOM

ŠTRAJKAČI POSTIGLI DOGOVOR SA UPRAVOM

Štrajkački odbor Novog sindikata Kliničkog centra Srbije saopštio je danas da je sa rukovodstvom postigao sporazum o ispunjavanju štrajkačkih zahteva i prekidu štrajka

klinicki

Foto Tanjug

„Uprava KCS je prihvatila najveći deo naših zahteva i sindikat će zbog toga odustati i od štrajka koji je bio najavljenza 27. maj“, rekao je predsednik Novog sindikata KCS Živorad Mrkić.

Pomoćnica direktora KCS za kadrovske poslove Ljubinka Jovanović izjavila je Tanjugu da se „uprava saglasila sa onim zahtevima sindikata koji su ocenjeni kao opravdani“ .

Tokom jednosatnog štrajka upozorenja, koji je juče održan u organizaciji Novog sindikata KCS, pod sloganom „Sprečimo propast Kliničkog centra Srbije“ zatraženo je da ta ustanova primi u stalni radni odnos zaposlene koji rade na određeno vreme.

Organizatori štrajka su takođe naveli da Kliničkom centru nedostaje 141 lekar i 1.276 medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara, zbog čega zaposleni u KCS „trpe neverovatno radno opterećenje, koje plaćaju zdravljem, patnjom i invaliditetom“ i zatražili da se manjak kadra nadoknadi.

Tanjug 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*